Připravte si sendvičovou pomazánku ze sardinek, která vás svou jedinečností ohromí

Pokud rádi jíte ryby, rozhodně vás potěší i recept na skvělou sendvičovou pomazánku ze sardinek. Je originální, a chutná prostě skvěle.

Pokud jste milovníkem pomazánek, rozhodně budete nadšení, až vyzkoušíte tento recept. Je totiž jednoduchý, rychlý a svou chutí zaujme kdejakého jedlíka. Rybí pomazánka skvěle drží svůj tvar má velmi jemnou chuť. Nejdůležitější je však vámi vybraný tavený sýr, takže s jeho výběrem určitě nespěchejte. Tento recept se také odlišuje od ostatních tím, že to není pouze jednotná hmota. Každá ingredience tak bude krásně vidět a přitom to nijak neovlivní její chuť. Pusťte se do přípravy ještě dnes.

Sendvičová pomazánka ze sardinek

Pokud jste milovníkem ryb, rozhodně byste se měli blíže seznámit s tímto receptem. Jeho základ je tvořen sardinkami a vámi vybraným taveným sýrem, který pomazánce dodá skvěle jemnou chuť. S přípravami si nemusíte dělat starost, jelikož je tento recept opravdu jednoduchý a zvládne každý začínající kuchař či kuchařka. Ochutnejte tak skvělou rybí chuť a připravte si následující ingredience:

230 gramů sardinek na máslo

  • 140-150 gramů smetanového sýra
  • 100 gramů ztuhlého másla
  • 2 lžičky hořčice
  • 1,5 lžičky zelené cibule
  • 3 lžičky petrželky
  • 0,5 lžičky citronové šťávy
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý), podle chuti
Fotografie: Pixabay

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte sardinky tím, že slijete přebytečný olej v konzervě. Samotné rybičky pak vložte do hluboké salátové mísy a vidličkou je nadrťte na směs.

  • Do misky nyní přidejte máslo. Nastrouhejte ho však předtím na struhadle nahrubo.
  • Přidejte do směsi nasekané bylinky spolu s citronovou šťávou, tavený sýr a ostatní koření podle vaší chuti. Ingredience pořádně zamíchejte, avšak opatrně, abyste nevytvořilo jednotnou hmotu.

  • Nasekejte si cibulku a za stálého promíchávání ji předejte k ostatním ingrediencím. Nezapomeňte však, že nechcete mít jednotnou hmotu, ale spíše sendvičovou pomazánku s jasnými obrysy jednotlivých ingrediencí.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pomazánku si můžete po ránu natřít na chléb, nebo si jí vzít do práce. Určitě jí nepohrdnou ale ani vaše děti. Hotové je poté můžete ozdobit lístky rukoly nebo výhonky hrášku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]