3 přísady, 1 vynikající domácí paštika: Geniální využití této ingredience vám zajistí originální svačinu

paštika

V případě, že potřebujeme rychle připravit jídlo, které nás zasytí, není nic jednoduššího než sáhnout po chlebu a pomazánce. Mezi ty oblíbené druhy patří například paštika.

Právě paštiku si velmi často kupujeme v obchodě jako rychlou svačinu, málokoho ale napadne, že tato pomazánka se dá velmi snadno vyrobit i doma za pomoci pár ingrediencí. A co víc, domácí paštika může být dokonce natolik chutná, že se s ní dá vyhrát i v kuchařské soutěži. Máme pro vás recept, který obsadil první místo.

Ingredience potřebné na přípravu domácí paštiky:

  • 180 gramů sardinek v oleji
  • 2 vařená vejce
  • 1 tavený sýr
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • půl lžičky soli
  • 1 stroužek česneku

Domácí paštika ze sardinek

Stačí smíchat kefír se zakysanou smetanou. Recept na pomazánku, která ohromí každého

Za pomoci kuchyňského mixéru ingredience smícháme

Jako první je zapotřebí ze sardinek odstranit přebytečný olej. Ten by nám totiž celý pokrm zničil, protože by jej nejen připravil o chuť, také by byla výsledná paštika příliš tekutá. Jakmile máme olej ze sardinek pryč, přendáme je do mixéru. Postupně k nim přidáme vařená vejce, které zbavíme slupky a nožem rozkrojíme na dvě poloviny.

Domácí paštika ze sardinek

Mixujeme tak dlouho, dokud nemáme hladkou směs

K sardinkám a vejci následně přidáme také tavený sýr, který můžeme rozpůlit na menší kousky. Vše zakryjeme majonézou a podle chuti přidáme také sůl, případně stroužek česneku, který předtím protlačíme lisem. Mixér následně přiklopíme a zapneme. Suroviny necháme mixovat tak dlouho, dokud nám nevznikne jednotná a hladká hmota, bez hrudek.

Domácí paštika ze sardinek

Jednoduše mažeme na chleba

Takto připraveno směs si přendáme do předem připravené, umyté a suché sklenice. Paštiku je možné konzumovat ihned, také si ji můžeme uložit do lednice a dopřát později. Hodí se skvěle na veku při přípravě chlebíčků, ale poslouží i jako chutná svačina namazaná na krajíci chleba.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*