Pokud rádi experimentujete, tak právě nastal váš čas. Upečte si tento jedinečný dort, který je kombinací dvou různých receptů.
Pokud rádi experimentujete, tak je to právě tento recept, který vám vyčaruje úsměv na rtech. Jde totiž o kombinaci dvou dortů, které společně tvoří jedinečný dezert. Ačkoliv to může vypadat, že si takovou pochoutku může dovolit připravit pouze zkušený kuchař, rozhodně se mýlíte. V tomto případě jde totiž o jednodušší a rychlejší verzi, která je však zároveň podstatně zajímavější. Vrhněte se do přípravy ještě dnes.
Jedinečný dort, který je kombinací dvou různých receptů
Tento recept kombinuje dva klasické dorty, které musí znát snad každý jedlík: napoleonský a karpatský. Ačkoliv se může zdát, že dát dva recepty dohromady může být výzvou spíše pro pokročilejší kuchaře, určitě se nemusíte ničeho bát. V tomto případě jde totiž o zjednodušenou verzi, která není složitá a navíc ani nezabere velké množství času. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- 100 gramů mléka
- 80 gramů másla
- 100 mililitrů vody
- 120 gramů mouky
- Špetka soli
- 4 ks vejce
K přípravě krému potřebujete:
- 400 gramů mléka
- 2 ks vejce
- 150 gramů cukru
- 60 gramů kukuřičného škrobu
- 160 gramů másla
- Vanilin
Postup pro vaření:
- Nejprve smíchejte vejce s cukrem a s kukuřičným škrobem (vhodný je také bramborový škrob či běžná mouka).
- Přilijte do směsi mléko a za stálého míchání ji vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
- Až bude směs hotová, sundejte ji z plotny, vmíchejte do ní máslo a poté ji nechte vychladnout.
- Nyní smíchejte mléko, vodu, máslo a sůl a zahřejte novou směs na sporáku. Poté do ní přimíchejte prosátou mouku a vypracujte těsto.
- Do těsta začněte postupně vmíchávat vejce po vejci, přičemž ho pokaždé pořádně prohněťte.
- Až budete mít vypracované těsto, rozdělte jej na dvě části.
- Vyložte plech pečícím papírem, vložte na něj první část těsta a rovnoměrně ho rozprostřete (takto to budete muset udělat dvakrát)
- Těsto nyní pečte při 200 stupních asi 10 až 15 minut.
- Až bude těsto upečené, rozdělte jej na čtyři rovnoměrné části a proces opakujte i s druhou částí ještě neupečeného těsta.
- Krém, který jste si připravili na začátku, nyní vyšlehejte mixérem, dokud nebude nadýchaný.
- Nyní již střídavě pokládejte kousek těsta a kousek krému na sebe, aby vznikl krásný, pravidelný dort (musíte začít těstem).
- Namažte krémem také boky, které můžete posléze posypat drcenými arašídy nebo čokoládou. Povrch však nechte tak, jak je.
- Přikryjte dort potravinovou fólií a nechte jej přes noc v ledničce, aby každá jho část pořádně ztuhle a získala jedinečnou chuť.
- A máte hotovo, dobrou chuť!