Mladou ženu začalo trápit neustále více alergií. Nesnesla teplo, chlad a byla odkázaná na 4 jídla

Fotografie: Depositphotos

Tato žena nakonec byla alergická téměř na všechny potraviny, ale také na teplo, chlad a různé pachy. Žít běžný život pro ni bylo nemyslitelné.

Mladou ženu začaly trápit nejrůznější alergie, jichž neustále přibývalo. Během pár měsíců skončila odkázaná na čtyři jídla, která mohla sníst, aniž by skončila v nemocnici. Než jí však byla stanovena diagnóza, lékaři ji podezírali, že si vymýšlí nebo není duševně v pořádku. Musela kompletně změnit svůj život, ukončit studium a vyzkoušet mnoho experimentů, aby se po několika letech dostala k jakž takž normálnímu životu.

Začalo to alergií na arašídy a citrony

Nyní 32letá Amy Francis-Smith z Velké Británie začala první zdravotní potíže pociťovat již v roce 2015, kdy si všimla, že má alergickou reakci na arašídy a citrony. „Po konzumaci rajčat jsem pak dostala život ohrožující anafylaktický šok,“ uvedla podle deníku NYPost. Alergie na potraviny přibývaly, ale Amy nemohla vystát ani některé pachy, teplo, chlad, běžné výpary nebo hromadnou dopravu, vše jí dělalo velmi špatně.

„Byla jsem doporučena na alergologické vyšetření, ale bylo mi řečeno, že nejsem alergická a vymýšlím si to. Pracovníci na pohotovosti si mysleli, že se možná úmyslně trávím nebo mám duševní krizi,“ citoval Amy deník Mirror. Klasický alergický test totiž na její kůži skutečně neprokázal, že by na něco byla alergická. Její stav se však neustále zhoršoval a nakonec musela opustit magisterské studium v Londýně a vrátit se domů k rodině.

Dva roky trvalo, než lékaři stanovili diagnózu

Nakonec jí zbyla jen čtyři jídla, která si mohla bez větších obav dát. Více než půl roku tak jedla jen cukety, rýži, hrušky a hovězí maso, díky čemuž výrazně zhubla. Jakákoliv jiná potravina pro ni byla hazardem a mohla by po ní skončit v nemocnici. Diagnózu dostala až po dvou letech. Lékaři u ní odhalili syndrom aktivace žírných buněk, který způsobuje, že člověk má opakované závažné příznaky alergie.

Při sušení vlasů zničehonic omdlela. Kvůli popáleninám od fénu se v nemocnici probudila bez ruky

Zjistili také, že má Crohnovu chorobu a Ehlers-Danlosův syndrom, skupinu dědičných poruch, jež postihují pojivové tkáně těla. „Díky spoustě experimentů, zkoušení výživy, snižování stresu a snižování zánětu se mi nakonec podařilo dokončit magisterské studium architektury na Birmingham City University a získat trochu peněz,“ řekla Amy k tomu, jak se její zdravotní stav postupně začal zlepšovat.

Rovněž uvedla, že to pro ni byla úleva, když konečně dostala diagnózu a nebyla už za blázna. Dnes je na tom zdravotně mnohem lépe a postupně začala do jídelníčku vracet další potraviny. Bez pomoci rodiny a svého přítele by to však prý nezvládla. Na SvětěKreativity si rovněž můžete přečíst, proč trpíme potravinovými alergiemi v mnohem větší míře než naši předci.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*