Bílé klobásky snadno a rychle: Stačí 4 hlavní ingredience

Bílé klobásky sice můžete koupit, ale lépe uděláte, pokud si je sami připravíte. Budou o poznání lépe chutnat a také budou bez chemie. A to není jediná jejich přednost. Zaujme i tom, jak jednoduchá je jejich příprava. Stačí jenom 4 hlavní ingredience, trocha času a i vám vznikne báječná pochoutka.

Co budete potřebovat?

Ve výčtu našich ingrediencí se můžete skutečně sami přesvědčit o tom, že ty hlavní jsou opravdu jenom 4. A to ještě zcela běžné. Potřebovat konkrétně budete toto:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce smetany
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla

Dále už vám postačí jenom věci na dochucení. Doporučujeme alespoň lžičku mleté papriky, dále také špetku pepře a v neposlední řadě nelze zapomínat také na sůl, dle chuti.

Vytvořte směs na bílé klobásky

To není absolutně nic složitého. Právě naopak. Základem je maso, které je vhodné namlít ve vašem mlýnku. A potom ho dáte do misky a smícháte ho s veškerými ingrediencemi. Měla by vzniknout požadovaná lehce lepivá hmota, která se stane základem vašich klobásek.

Vytvořte je

Když je masová směs hotová, tak můžete začít vytvářet jednotlivé klobásky. K tomu si vezměte potravinovou folii. Do jejího středu dejte trochu masové hmoty a vše zamotejte tak, aby vznikl tvar, který je podobný párku. Takto postupujte stále stejně, dokud nespotřebujete veškerou masovou směs. Potom konce zavažte a jste připraveni.

Už jenom tepelně upravit

Na závěr už je třeba tepelná úprava. Ta je celkem jednoduchá. Základem tepelné úpravy je vaření. Klobásky vložte do vařící vody a vařte je zde po dobu asi 15 minut. Potom je vyjměte a po vybalení z folie by už měly velmi dobře držet svůj tvar.

Potom už stačí dát jim ještě zajímavější barvu, která jim lehce přidá také na chuti. Máme na mysli jejich opékání na pánvi, nebo třeba i na grilu. Potom budou vaše bílé klobásy naprosto dokonalé. Nejlépe když je budete servírovat s hořčicí a hlavně s čerstvým pečivem. To budou chutnat naprosto famózně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]