Cukety, smetana a brambory: To je základ pro božské chuťové představení za pár korun

cuketa brambor smetana

Cuketa je hojně zpracovávaným druhem zeleniny a to hlavně v létě. Jelikož se velmi rychle množí, snadno se nám stane, že nám dojdou nápady na její zpracování.

A přesně v téhle situaci je dobé mít v rukávě pár nápadů, jak si s tímto druhem zeleniny poradit. Mnoho lidí cuketa odrazuje a to hlavně proto, že je plná vody a minimální chuti. Pokud ale víme, jak si s ní poradit, dokážeme z ní během chvíle vykouzlit chutný a sytý pokrm, který překvapí. Jedná se o pokrm nejen chutný, ale také velmi levný a rychlý.

Ingredience potřebné na přípravu cuketových placek:

  • 2 středně velké zralé cukety
  • 2 středně velké brambory
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 30 gramů kopru
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

Ingredience potřebné na přípravu smetanové polevy:

  • 180 gramů tvarohu
  • 30 gramů nasekaných vlašských ořechů
  • 15 gramů kopru
  • 50 gramů smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

těsto cuketa brambor

Nejprve si připravíme cuketovo-bramborové placky

Na hrubém struhadle si nastrouháme cuketu, kterou posolíme a odložíme bokem. Uvařené brambory nastrouháme na stejném struhadle a umístíme do mísy. Zde je smícháme s cuketou, která díky soli ztratila přebytečnou vodu. Do vzniklé hmoty nastrouháme sýr, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vše dochutíme ještě solí a nasekaným koprem.

placky cuketa brambor

švýcarský bramborák

S těmito švýcarskými bramboráky potěšíte celou rodinu. Voní na celou bytovku. Sousedi klepou na dveře, aby dostali recept

Bramboráky dochutíme tvarohovo-smetanovou omáčkou

Na pánvi si rozehřejeme rostlinný olej a pomocí lžíce do něho umisťujeme malé množství vzniklé hmoty tak, aby nám vznikaly malé tenké placičky z cuketového těsta. Ty pečeme z obou stran, dozlatova. Jakmile je máme hotové, dáme je odpočívat na papírovou utěrku, aby ztratily přebytečný tuk, a vrhneme se na přípravu omáčky.

cuketa brambor smetana

Lahodný pokrm, u kterého nešetříme koprem

Na přípravu omáčky si vezmeme misku, ve které postupně smícháme zakysanou smetanu, tvaroh a nasekané ořechy. Vzniklou směs dochutíme najemno nakrájeným koprem a solí, přidáme také prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promícháme. Bramboráky přemístíme na plech a na každý z nich dáme lžíci připravené omáčky. Hotový pokrm pečeme v troubě po dobu 25 minut na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*