Tento lahodný pokrm z mletého masa mě naučila babička z Moravy. Z experimentu se stala naše tradice

Pokrm z mletého masa

Mleté maso je ideální surovinou, po které můžeme sáhnout, když si v kuchyni nevíme rady. Lze z něj totiž připravit velké množství pokrmů, jež příjemně překvapí svou chutí.

I přesto, že nepatří mezi oblíbené a vyhledávané pokrmy, dá se z mletého masa připravit lahodný chod, který je plný chuti a dokáže zasytit. Jeho jedinečná chuť nám dovoluje v kuchyni experimentovat a připravit pokrm, kterým dokážeme překvapit. Mleté maso na talíř rozhodně patří, neměli bychom se bát jeho úpravy.

Ingredience potřebné na přípravu chodu z mletého masa:

  • 550 gramů mletého masa
  • 600 gramů brambor
  • cibule
  • česnek
  • sůl, pepř, koření
  • 3 středně velká rajčata
  • rostlinný olej

Kombinace brambor a mletého masa nikdy nezklame

Jako první si připravíme brambory, které nejprve oloupeme a poté nakájíme na tenké plátky. Najemno si nakrájíme také cibuli, tu smícháme s mletým masem a přidáme sůl, pepř a oblíbené koření nebo bylinky. Také můžeme přidat prolisovaný česnek. Z této směsi vytvoříme malé oválky, se kterými budeme dále pracovat.

Milovníci bramboráků pozor! Tomuto lehkému receptu s tajnou přísadou se nic nevyrovná

Pokrm z mletého masa

Originální pokrm, který rozhodně překvapí

Připravíme si zapékací mísu, kterou nejprve potřeme rostlinným olejem. Na dno položíme kolečka brambor, na každé z nich umístíme kuličky z mletého masa, kterou opět přiklopíme plátkem bramboru. Ve stolním mixéru nebo za pomoci mixéru ručního si připravíme rajčata, která rozmixujeme spolu se solí, pepřem a nasekanými oblíbenými bylinkami.

Pokrm z mletého masa

Vše umístíme do mísy a necháme péct

Připravenými rajčaty zalijeme zapékací misku s brambory a masem. Takto připravený pokrm umístíme do trouby, kde jej pečeme na 180 stupňů. Těsně předtím, než jsou brambory hotové, můžeme do mísy přidat také strouhaný sýr nebo sýr smíchaný se zakysanou smetanou. Jakmile jsou brambory hotové, můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]