Brambory jako základ pochoutky, kterou si během chvíle zamilujete

Že jsou brambory jenom klasickou přílohou? Ukážeme vám, že nikoliv. Plánujete rodinnou oslavu, nebo posezení s přáteli? Pak je nasnadě připravit dokonalé pokrmy, které nikoho nenechají chladným. Ideální pohoštění si každý volí dle svého. Jedna rodina volí opulentní hostinu a druhá spíše skromné občerstvení, formou švédského stolu. Pakliže se přikláníte k té druhé variantě, máme pro vás tip na křupavé bramborové jednohubky, které každého hosta oslní.

Jaké ingredience potřebujete?

Připravte si tyto nezbytné suroviny:

  • 200 gramů brambor
  • jedno vejce
  • jeden šálek mléka
  • sůl dle chuti

Také se neobejdete bez: 50 gramů klobásy, 200 gramů hladké mouky, kypřícího prášku (půl lžičky) a jedné lahve oleje.

Jak postupovat při přípravě smažené bramborové pochoutky?

Nejprve si omyjte brambory ve slupce, vložte je do velkého hrnce, přilijte vodu, vsypte špetku soli a vařte na středním plamenu do měkka. Uvařené brambory nechte vychladnout, oloupejte a rozmixujte na pyré spolu s mlékem.

Dochuťte solí, přidejte vejce, mouku, kypřící prášek a vše důkladně propojte vařečkou. Následně si do malé mísy nastrouhejte na hrubém struhadle klobásu, můžete však použít i šunku. Nastrouhanou klobásu pak vsypte do těsta a promíchejte.

Smažení bramborových jednohubek a servírování

Až budete mít hotové bramborové těsto, rozpalte si v hrnci větší množství slunečnicového oleje. Směs z brambor a klobásy napěchujte do cukrářského sáčku s velkým otvorem na konci a do rozpáleného oleje vytlačte malé množství těsta.

Tak vytvoříte bramborovou jednohubku. Použít však můžete i dvě lžíce k tvoření jednotlivých kusů smažených pochoutek. Hotové jednohubky vyjměte a dejte odkapat na papírovou utěrku. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, nebo různými druhy omáček.

Skvěle doplní bramborové jednohubky například omáčka sýrová. Tahle dobrota se dá jíst, jak teplá, tak studená. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]