Brambory nejsou obyčejné. V tomto jídle vás dostanou svou chutí

Brambory jsou obecně velice zdravé. Obsahují sice poměrně vysoké množství sacharidů, ale na druhou stravu jsou netučné, prakticky dietní a mají v sobě mnoho zdravých látek, jako jsou některé vitamíny, minerály a pyšnit se mohou i pro trávení prospěšnou vlákninou. Z brambor lze připravovat mnoho chutných pokrmů, od hranolek, opečených brambor, po knedlíky. Pokud máte rádi z brambor klasické bramboráky, potěší vás jistě i tento recept na jejich netradiční verzi. Tato bramborová pochoutka je ozvláštněná především tvrdým strouhaným sýrem a je opravdu velice chutná. Vyzkoušejte ji.

Co budete potřebovat?

Než se pustíte do přípravy bramborové pochoutky, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 až 4 brambory
  • 2 vejce
  • 70 gramů tvrdého sýra
  • sůl, pepř dle chuti

Do těsta můžete přisypat i jarní cibulku, nebo kopr dle libosti. Dál si pak připravte i trochu oleje na smažení.

Jak postupovat při přípravě bramborové pochoutky?

Do hluboké mísy si rozklepněte vejce, pak si mezitím nastrouhejte najemno oloupané brambory. Můžete však brambory strouhat i na hrubším struhadle, záleží na tom, jakou strukturu preferujete. Vše pak dejte do mísy s vejci.

Na řadu přijde i strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Hmotu řádně vařečkou promíchejte, abyste propojili všechny suroviny. Na plotně si rozpalte v pánvi trochu oleje a nalijte na něj trochu bramborového těsta. Rozprostřete po celé ploše pánve a smažte z jedné i druhé strany. Hotovou bramborovou pochoutku pak ještě můžete přesunout na kuchyňskou utěrku a vysát přebytečná omastek.

Pochutnávat si na této dobrotě lze s vychlazeným pivem. Skvěle se k bramboráku hodí i nakládaná zelenina. Pakliže budete chtít vylepšit těsto o další ingredience, můžete samozřejmě přidat i velice chutný česnek, nebo jakékoliv oblíbené uzeniny, výborně se hodí třeba uzené maso. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]