Bruschetta a lahodná pomazánka. Kombinace, která ohromí

Bruschetta je pokrm, nebo tedy spíše svačina, či chuťovka, která pochází z Itálie. Tohle jídlo lidé pojídali už v 15. století. Jedná se prakticky o opečený chléb, na který je nanášená jakákoliv pomazánka, nebo jiné pochutiny. Nejčastější variantou je obložení pomocí rajčat, bazalky, česneku, soli, pepře, olivového oleje a sýra. Přinášíme vám malou obměnu a tip na velice chutnou pomazánku, díky které bruschettu pozvednete na skvělý pokrm, vhodný jak na oslavu, tak na svačinu.

Co budete potřebovat?

Než se pustíte do přípravy, obstarejte si následující suroviny:

  • bagel, nebo světlou bagetu
  • trochu másla na opékání pečiva
  • 3 vařená vajíčka
  • 100 gramů tvrdého sýra

Dále budete potřebovat: 6 až 8 stroužků česneku, čerstvý kopr, ryby v konzervě (ideální je tuňák), 3 až 4 lžíce majonézy a marinovanou cibuli. Na marinádu na cibuli si připravte 150 ml horké vody, 1 a půl lžíce kvasného octa, 2 lžičky krupicového cukru, lžičku soli. Roztok připravíte smícháním všech ingrediencí a naložíte do něj na kolečka pokrájenou cibuli, necháte marinovat, dokud tekutina nezchladne.

Jak postupovat?

Bagel nebo bagetu nařezejte na plátky o tloušťce asi jeden centimetr. Na pánvi si rozpusťte kousek másla a pečivo z obou stran do zlatova opékejte. Pak se pusťte do přípravy pomazánky. Vařená a oloupaná vejce nastrouhejte spolu s tvrdým sýrem do mísy. Přidejte nasekaný kopr, prolisované stroužky česneku, slijte rybu v konzervě a vložte též. Všechny ingredience důkladně promíchejte a na závěr ještě zakápněte majonézou, vložte marinovanou cibuli, osolte a opepřete.

Opečené pečivo poté namažte zhotovenou pomazánkou. Tu předtím můžete nechat chvíli vychladit v lednici. Tento rychlý pokrm je vhodný na jakoukoliv příležitost. Potěšíte jím jak svou rodinu, tak nejbližší přátele na návštěvě. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]