Buchta s vanilkovým krémem, která láká nejenom na vláčnost

Buchta s vanilkovým krémem vás ohromí jak svou vláčností, tak i svou dokonalou chutí. A dále i jednoduchostí. Pokud se vám na ni začínají sbíhat sliny, ukážeme vám, jak si ji jednoduše a také rychle připravit. Uvidíte, že to není rozhodně nic složitého. Právě naopak.

Bez čeho to nepůjde? Bez ingrediencí

Bez čeho to samozřejmě nepůjde, to jsou ingredience, které si budete muset nachystat. Rozhodně nejsou nijak netradiční. Tato buchta s vanilkovým krémem se totiž skládá ze zcela běžných věcí. Těmi jsou tyto:

  • 550 g pšeničné mouky
  • 300 g cukru
  • 350 g cukru
  • 250 ml perlivé vody
  • 1 litr mléka
  • 100 g krupice
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 4 vejce
  • 2 g vanilky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička skořice

Nejprve nachystejte těsto

Příprava těsta je poměrně specifická. Jak proto, že se v něm používá perlivá voda, tak proto, že se do něho v první fázi nepřidává máslo. Smíchá se jenom voda, mouka, cukr a také sůl. Vše se důkladně zpracuje do pružné konzistence.

Když je základ těsta hotový, můžete ho rozdělit na 3 části. Ty následně vyválíte a poté je začnete potírat máslem. Následně je postupně přehýbáte, jedno po druhém. Ano, tak přesně takto se vyrábí domácí listové těsto, u kterého brzy zjistíte, že je lepší než to kupované.

Připravte si krém

Když je těsto na váš dezert hotový, tak si můžete připravit vanilkový krém. Ani tady není třeba hledat složitosti. Základem je mléko, do kterého přidáte ostatní ingredience, které ho jak dochutí, tak ho i zahustí. Směs začněte zahřívat, dokud nebude mít požadovanou konzistenci. Následně je vše hotovo a připraveno.

Nachystejte na pečení

Nyní přichází poměrně specifická fáze. Těsto si rozdělte na dvě části. Jednu spodní část dejte na dno formy tak, aby zakrývala celý její spodek. Následně na těsto nalijete svůj vanilkový krém. Měl by být opravdu hustý, aby dobře držel tvar. K tomu samozřejmě pomohou také stěny samotné formy. Následně použijte druhou část těsta, které vyválíte a položíte ji na vrstvu krému. Tímto je vaše buchta s vanilkovým krémem připravena k tomu, aby se vložila do trouby.

Už jenom upéct

Jaký je poslední krok? To je celkem jasné a je to i celkem jednoduché. Stačí formu vložit do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte asi 40 – 45 minut. Potom vyndejte a nechte chladnout. Následně posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte a vaše domácí a dokonalá buchta s vanilkovým krémem je hotová.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]