Čepice ze svetru je hitem. Postačí nepotřebný pulovr, nůžky a trocha zručnosti

Stalo se vám někdy, že někdo z vašich blízkých udělal něco šíleného? Není divu, někteří lidé si občas velmi zahrávají se svým životem anebo mají jen bláznivé nápady, ze kterých na konci vznikne nečekaná věc. Něco podobného provedla i jedna slečna, která se rozhodla pomocí ostrých nůžek rozříznout svůj svetr.

Šatník plný věcí

Máte-li doma plný šatník věcí, jste zřejmě zámožný člověk, nebo jen člověk, který rád nakupuje a rád se hezky obléká. Možná se ve vašem bohatém šatníku nachází také hromada starých svetrů, které už nějakou dobu odmítáte nosit. Důvodů může být hromada, nicméně doporučujeme nevyhazovat je. Mohou se vám totiž skvěle hodit v budoucnu. Máme pro vás dokonalé řešení, jak takový starý nenošený svetr využít.

Šílený nápad

Takový teplý huňatý svetr se skvěle hodí do chladného zimního počasí, kde teploty klesají mnohdy velmi nízko. Pokud ho ovšem nenosíte, z pro vás jasných důvodů, můžete ho využít i jinak. Z prostého válení ve skříni se tak stane praktickou věcí, kterou v chladném počasí jistě oceníte. Díky jednoduchému a ekonomickému designu tak vytvoříte ze starého svetru něco nového, a možná i šíleného.

Rozstřihnutým svetrem vše končí

S nápadem na úpravu svetru přišla známá youtuberka AndreasChoice. Z obyčejného starého svetru vyrobila rychlým a snadným způsobem báječnou čepici, ideální pro velmi chladné dny. Vše, co k tomu potřebovala, byly nůžky, tavící pistole a šicí potřeby.

Vezměte si daný svetr a rozstřihněte ho prvně na šířku pod pažemi. Na spodním kusu rozstřihněte na jedné straně šev. Vznikne vám tak dlouhý svetrový pás, který si omotejte kolem hlavy, abyste zjistili, kolik látky budete potřebovat. Zbylou látku odstřihněte. Podrobný návod na výrobu najdete ve videu níže, spolu s dalšími radami na výrobu krásné čepice. Nebojte se, je to velmi jednoduché. Jediné, na co si musíte dát pozor, je práce s ostrými nůžkami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]