Italský šéfkuchař se podělil o recept na lahodný předkrm: Česnekové máslíčko s bagetkou jako z restaurace

Pokud jste milovníky česnekových baget ze supermarketů, máme pro vás dobrou zprávu. Můžete si je udělat z pohodlí vašeho domova.

Skoro každý miluje tu rozpečenou bagetku s česnekovým máslem, kterou prodávají vlastně ve všech supermarketech. Jen, když si na to člověk vzpomene, tak se mu sbíhají sliny. A co když vám řekneme, že udělat si takovou bagetku z obyčejných baget a česneku, je chuťově lepší a cenově výhodnější, než si je kupovat? A popravdě na tom není nic složitého a chuťově jsou možná lepší, než právě ty kupované. Vyzkoušejte si to sami.

Co budete potřebovat

Dobrou zprávou je, že na tohle česnekové máslo toho moc potřebovat nebudete a také to, že si do něj můžete přidat, cokoliv budete chtít.  A koupit si můžete jakoukoliv bagetku, je to úplně jedno.

  • 4 paličky česneku
  • dle chuti sůl
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 200 g másla
  • dle chuti kopr a další bylinky

A můžete se vrhnout na přípravu

Vezměte si všechny paličky česneku a z každé odkrojte vrch. Dělá se to z toho důvodu, aby se česnek otevřel a vy měli lepší přístup ke všem stroužkům. Vložte paličky na alobal, nalijte na ně rostlinný olej a podle chuti osolte. Všechno pořádně zabalte do alobalu a dejte do trouby. Pečte přibližně hodinu při teplotě 180 stupňů.

Je to až směšně jednoduché

Nechte česnek vychladit a vytlačte do misky. Uvidíte, že vám to půjde úplně krásně. Do česneku přidejte kopr a zamíchejte dohromady.  Česnekovou pastu s koprem smíchejte s měkkým máslem úplně do hladka a dejte to do nějaké mísy s víkem.

Bagetku si nakrájejte na plátky a každý plátek tímto máslem potřete. Zkuste je také posypat ještě parmazánem, ale to jen dle chuti. Dejte je do trouby asi na 10 minut a ihned po zapečení servírujte. Můžeme vám zaručit, že tyto bagetky budou chutnat ještě lépe, než ty kupované. Zbývající máslo vložte do ledničky a můžete ho použít kdykoliv se vám zachce. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]