Domácí pomazánka ze 3 ingrediencí podle receptu mé sestry šéfkuchařky: Chutná jako z luxusní restaurace

Bageta s pomazánkou

Pro vytvoření této pochoutky budete potřebovat pouze tři klíčové ingredience. Kombinace cibule, jablka a hrsti vlašských ořechů vytváří perfektní základ pomazánky.

Ideální kombinace pomazánky je s křupavou bagetou. Dokud se bageta v troubě lehce zahřívá a suší, můžete využít tento čas k přípravě vynikající pomazánky. Proces je velice jednoduchý, obzvláště pokud disponujete osvědčeným receptem. Jak si doma vyrobit cenově dostupnou a neodolatelně chutnou pomazánku z restované cibule, se dozvíte níže.

Ingredience potřebné na přípravu lahodné pomazánky:

  • 1 bageta vhodná k zapečení
  • středně velká cibule
  • jablko
  • 50 gramů vlašských ořechů
  • 150 gramů másla
  • špetka soli, černý pepř
  • půl lžíce hořčice

Základem dobré svačiny je křupavá bagety

Začněte tím, že bagetu nakrájíte na plátky a rozmístěte je na plech pokrytý pečicím papírem. Každý kousek chleba potřete tenkou vrstvou změklého másla. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Vložte plech s chlebem a pečte, dokud plátky nezačnou zlátnout. Jakmile jsou bagety hotové, dáme je stranou vychladnout.

Tento lahodný bramborový koláč je moje jasná volba, když nemám moc času. Můj muž ho může jíst po kilech

Orestujte cibuli a nakrájená jablka

Nyní oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Na rozpálené pánvi s máslem restujte cibuli, až bude průsvitná. Jablko důkladně omyjte, osušte a odstraňte jeho semínka. Nakrájejte ho na malé kousky a přidejte k cibuli na pánev. Společně promíchejte a vařte, dokud jablko nezměkne. Nechejte obsah pánve vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho přemístěte do mixéru.

Jablka

Nyní vše rozmixujeme a můžeme si vychutnat lahodnou svačinu

Vlašské ořechy nadrobno nasekejte a krátce opečte na suché pánvi po dobu dvou minut, poté je přidejte do mixéru. Všechny ingredience v mixéru rozmixujte do hladka. Podle chuti přidejte hořčici, sůl a mletý černý pepř a ještě jednou vše důkladně promixujte. Pomazánku uložte buď do vzduchotěsné nádoby, nebo do skleněné nádoby s pevně uzavíratelným víčkem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*