Fantastická lehce solená pomazánka podobná paštice, ale 10x lepší. Vyzkoušejte tento originální recept na Silvestr

Paštika ze solených sleďů je pochoutka, která dozajista potěší každého člena vaší rodiny. Příprava je nenáročná a zabere pouze pár minut.

Paštika ze solených sleďů se stala v posledních letech velmi oblíbenou pomazánkou, kterou pro svou chuť vyhledává stále větší množství lidí. Ačkoliv se tento produkt dá koupit téměř v každém obchodě, nic nenahradí ručně vyrobený pokrm, který je mnohdy chutnější a kvalitnější. Tento recept je navíc důkazem, že příprava sleďové pomazánky je otázkou několika minut. Vrhněte se do příprav ihned.

Nenáročná sleďová pomazánka

Každý ví, že pokrm, který si připravíte sami doma, bude chutnat vždy nejlépe. Proto i přesto, že je jednoduché sleďovou pomazánku zakoupit v obchodě, byste ji měli alespoň jednou za čas vyzkoušet připravit za pomoci vlastních sil. Příprava rozhodně není složitá, zvládne jí každý začínající kuchař i kuchařka. Pokud se vám navíc chce, můžete s postupem experimentovat, ovšem to už je na vaše vlastní riziko. K přípravě budete potřebovat následující ingredience.

  • 500 gramů lehce solených sleďů
  • 2 ks vejce
  • 100 gramů másla
  • 70 gramů kyselých jablek
  • 70 gramů bílé cibule
  • 1 polévková lžíce vinného octa
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře a soli
Fotografie: Freepik

Postup pro přípravu:

  • Nejprve oloupejte solené a rozdělte na filety. Nezapomeňte vyjmout všechny kosti, aby se vám během konzumace pomazánky nestala žádná nehoda.
  • Nyní si oloupejte kyselá jablka a následně je nakrájejte na pravidelně tenké plátky.
  • Až budete mít připravené filety a jablka, uvařte vajíčka natvrdo. Je lepší nechat je ve vodě trošku déle, aby měli tvrdší konzistenci.

  • Nakrájená jablka, vařená vejce, cibuli, odkostěné sledě a máslo vložte do nyní mixéru, dochuťte ingredience solí, pepřem a vinným octem a rozemelte je na hladkou kaši.
  • Až budete mít ingredience rozmíchané, přesvědčte se ještě jednou, zda se ingredience pořádně spojily a ve směsi nejsou žádné přebytečné větší kousky.

  • Následně vychlaďte pomazánku v lednici a poté ji podávejte s čerstvým chlebem.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Sleďová pomazánka je velmi výživným a chutným pokrmem, který se hodí ke každé příležitosti. Můžete ji posnídat s čerstvým chlebem, nebo ji ujídat při pití piva s přáteli. Možností je mnoho a je pouze na vás, kterou si vyberete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]