Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál

Korpus, který je vytvořen z piškotu, je dokonalý v tom, že i přesto, že je velmi jednoduchý, je opravdu lahodný. Poradí si s ním i naprostý začátečník.

I přesto, že se recept na první pohled jeví jako jednoduchý, je v něm ukryto kouzlo Je totiž velmi chutný a jednoduše může posloužit jako základ pro tvorbu složitého dortu. Kombinace piškotu a krému totiž tvoří jedinečnou chuť, která se nikdy neomrzí. Pojďme se společně, krok za kromě, podívat na to, jak takový dezert připravit.

Ingredience potřebné na přípravu piškotového korpusu:

  • 5 středně velkých jablek
  • 150 gramů cukru krystalu
  • 150 gramů hladké mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka vanilky

Piškotový korpus

S přípravou nám velmi pomůže mixér

Jako první si připravíme stolní mixér nebo mixér ruční a misku. Do té nejprve rozbijeme vejce, ke kterým přidáme sůl a několik minut tuto kombinaci budeme šlehat. Jakmile jsou vejce vyšlehaná, přidáme k nim vanilku a cukr a opět spustíme šlehání. Vzniknout by nám měla nadýchaná bílá pěna, která je přesně tím výsledkem, který požadujeme.

Recept na obyčejné buchty proměnila babička v plněný zázrak. Moje děti se na ně ptají při každé návštěvě

Piškotový korpus

Příprava piškotů není nijak složitá

V druhé misce si mezitím můžeme smíchat mouku s práškem do pečiva. Tuto smě postupně, po částech, prosejeme do vaječné směsi. Vzniklou směs opatrně hněteme a to pouze jedním směrem. Mělo by nám postupně vzniknout husté a hutné těsto, které by nemělo být tekuté. Jakmile jsme dosáhli tohoto výsledku, připravíme si pekáč.

Piškotový korpus

Piškotový základ, ze kterého vytvoříme jakýkoliv dort

Pečící plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj umístíme. Plech dáme do trouby a pečeme po dobu 30 minut na 180 stupňů. Jestli je piškot již hotový můžeme snadno zkontrolovat pomocí dřevěné špejle. Pokud se na ni po zapíchnutí těsto nelepí, můžeme plech z trouby vyndat. Takto připravený korpus nám může posloužit jako základ téměř každého dortu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*