Čokoládový dort z mikrovlnky neobsahuje ani gram mouky. Svou jemnou chutí dostane každého

Když se řekne dort, mnoho věčných „dietářů“ posmutní, jelikož takový zákusek je plný kalorií. Mlsat však můžete i zdravějším způsobem. Tento recept vás o tom přesvědčí. Neobsahuje totiž ani gram bílé či celozrnné mouky. Hlavním komponentem těsta je banán. Upečte si tento skvost a nebudete litovat.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu čokoládového dortu?

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • 2 větší banány
  • 2 vajíčka
  • 35 gramů kakaového prášku
  • 1 lžičku kypřícího prášku

Na náplň budete potřebovat:

  • 80 gramů měkkého tvarohu nebo smetanového sýra
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 20 gramů moučkového cukru (může být i třtinový)

Jak postupovat při přípravě zákusku?

Ze všeho nejdříve se pusťte do výroby těsta. V míse si rozmačkejte oloupané banány na kaši. Pak k nim přidejte vajíčka, kakao a kypřící prášek do pečiva. Vypracujte lžící či vařečkou homogenní polotekuté těstíčko.

Nyní si k ruce vezměte menší plech obdélníkového tvaru a vymažte jej olejem. Následně do něj vlijte připravené těsto a dejte ho péct do mikrovlnky na cca 4 minuty.

Příprava náplně a kompletace čokoládového dortu

Až se korpus upeče, vyjměte jej z mikrovlnky a vyklopte na tác. V další fázi piškot rozřízněte na čtyři stejně vysoké pláty.

Nyní si připravte náplň do zákusku. V míse si vyšlehejte měkký tvaroh nebo smetanový sýr s cukrem do hladkého krému a ten naneste na každý plát.

Postupně dort zkompletujte pokládáním piškotu na sebe.

Dozdobení a servírování dortu

Až budete mít dort sestavený, zbývá ho jen dozdobit dle preferencí. Použít k těmto účelům můžete klidně čokoládovou polevu a čerstvé ovoce. Hodit se budou například borůvky a jahody.

Před servírováním nechte dezert uležet v lednici pár hodin. Pokud nedržíte dietu, podávejte dortík s kopečkem šlehačky. Skvělá ale bude i zakysaná smetana. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]