Čokoládový piškot s tvarohovým krémem zaujme svou jemností

Pro mlsné jazýčky a milovníky čokolády a tvarohu je ideální volbou tento recept na jemný čokoládový piškot s tvarohovým krémem, který celý zákusek dokonale zvláční. Dezert je velice jednoduchý na přípravu. Výsledným piškotem potěšíte nejen sebe, své děti, nebo rodinu, ale například i vzácnou návštěvu.

Jaké ingredience jsou zapotřebí na čokoládový piškot s tvarohovým krémem?

Na korpus si připravte tyto suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 90 gramů krystalového cukru
  • 70 gramů polohrubé mouky
  • 30 gramů kakaového prášku

Také budete potřebovat: kypřící prášek (lžičku) a špetku soli. Aby byl zákusek kompletní, bude nutné zhotovit i tvarohovou náplň z: 250 gramů měkkého tvarohu, 300 gramů smetany ke šlehání a 50 až 100 gramů moučkového cukru. Povrch piškotu je možné zalít čokoládovou glazurou, na kterou je zapotřebí 300 gramů hořké čokolády a 120 gramů smetany na vaření.

Jak postupovat při přípravě piškotu?

Nejprve si zhotovte těsto na korpus. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, následně k vaječné směsi přisypte polohrubou mouku, kakaový prášek, kypřící prášek a špetku soli. Pomocí vařečky všechny ingredience dobře propojte a vytvořte hladké polotekuté těsto.

K ruce si vezměte plech vystlaný pečícím papírem a těsto do něj vlijte. Rovnoměrně jej rozprostřete po celé ploše. Těsto dejte na závěr péct do trouby na čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia. Až se upeče, nechte jej vychladnout.

Výroba krémové tvarohové náplně a kompletace zákusku

Tvarohovou náplň si připravíte tak, že v míse smícháte vyšlehanou smetanu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vychladlý korpus rozřízněte v polovině a na jeho spodní část navrstvěte všechnu krémovou hmotu. Přiklopte vrchní částí korpusu a na jeho povrch vlijte čokoládovou glazuru, kterou jste si připravili ve vodní lázni z hořké vysoce procentní čokolády a smetany na vaření. Celý dezert pak vložte do chladničky a nechte několik hodit tuhnout.

Servírování čokoládového piškotu s tvarohovým krémem

Ztuhlý zákusek servírujte pokrájený na kostky, přidat k porci můžete i kopec čerstvé šlehačky, nebo i ovoce dle obliby. Vhodné jsou banány, jahody, borůvky, nebo maliny. Zapíjet v letních měsících lze čokoládový piškot ledovou kávou, nebo mléčným koktejlem dobře vychlazeným. Tímto dezertem potěšíte kohokoliv, kdo má rád sladké. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]