Cuketová roláda s kuřecím masem zaujme každého hosta

Pokud čekáte hosty, máme pro vás perfektní tip na pohoštění. Budete z něj nadšení. Tato cuketová roláda s kuřecím masem je velmi snadná na přípravu a výsledná chuť je zkrátka výborná. Oslňte svou rodinu a přátele a připravte tuto dobrotu.

Jaké suroviny budete potřebovat na cuketovou roládu?

Na těsto si připravte následující ingredience:

  • 2 až 3 cukety
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř a koření dle chuti
  • 5 vajec

Na náplň do rolády budete potřebovat: mleté kuřecí maso (450 gramů), strouhaný tvrdý sýr podle obliby (150 gramů).

Jak postupovat při přípravě cuketové rolády s kuřecím masem?

Nejprve si na pánvi s trochou oleje osmahněte ze všech stran mleté kuřecí maso, pak jej přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím se pusťte do přípravy těsta na cuketovou roládu. Cukety omyjte, odstraňte stopky a nastrouhejte je nahrubo na struhadle do mísy. Strouhanou zeleninu osolte a nechte pustit šťávu. Následně odlijte všechnu přebytečnou tekutinu, kterou cuketa pustila a do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete, přisypte mouku a vytvořte homogenní těsto. K ruce si vezměte plech s pečícím papírem a vlijte na jeho dno vajíčkové těsto s cuketou. Špachtlí jej dobře rozprostřete a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia.

Kompletace cuketové rolády a servírování

Upečené těsto nechte vychladnout a připravte si náplň. Do opečeného kuřecího masa vmíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a dobře propojte. Na cuketové těsto náplň dobře rozprostřete a zarolujte jako závin. Roládu zabalte do pečícího papíru, položte na plech a dejte ještě na deset až patnáct minut zapéct do trouby. Cuketovou roládu podávejte pokrájenou na kolečka, lze dozdobit čerstvými bylinkami. K podávání se také hodí jakékoliv studené dipy a omáčky. Skvělý bude i salát z čerstvé zeleniny. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]