Dejte dohromady kefír se zelím a zaručeně si pochutnáte

Připravte si doma tyto zelné palačinky a zaručeně se jich nebudete moci nabažit. Kefír se zelím jsou základem, který si můžete připravit na snídani, oběd i na večeři. Určitě je vyzkoušejte, protože něco takového jste ještě určitě nejedli. A věřte, že stojí za to! Na jejich přípravu přitom skoro nic nepotřebujete. Podívejte se, co budete potřebovat na tento jedinečný recept. Chutnat budou zaručeně všem milovníkům zelí a dát je můžete v klidu i svým dětem.

Pár základních surovin

Nic víc, než několik základních ingrediencí, kefír a zelí na výrobu nepotřebujete. Díky tomu je velice jednoduché, rychlé a levné si tyto placky připravit a naplno si je užít kdykoli, kdy na ně dostanete chuť. Podívejme se, co všechno budete potřebovat, abyste si zelné palačinky mohli připravit. Připravte si:

  • 200 g zelí,
  • 160 ml kefíru,
  • 1 vejce,
  • 3 lžíce mouky,
  • ½ lžičky soli,
  • ½ lžičky jedlé sody,
  • černý pepř dle chuti.

Postup je snadný

Zelí nasekejte a vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu ½ lžičky soli nebo dle chuti a poté ho dobře promíchejte rukama. Pokud je zelí podzimní, může být tvrdší a vláknitější. Můžete ho předem uvařit ve vodě nebo dusit na pánvi po dobu 5 minut. Pak musí ovšem zcela vychladnout. Přidejte kefír o pokojové teplotě, černý mletý pepř podle chuti a vejce.

Velmi dobře promíchejte. Přidejte jedlou sodu a opět promíchejte. Poté přidejte prosetou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby v těstu nezůstaly hrudky.

Následně můžete začít se smažením placiček na pánvi a malém množství oleje.

Pomocí lžíce vytvarujte tvar placek a smažte na středním ohni z obou stran do zlatova.

Podávat je můžete s fermentovanou smetanou a nakrájenou zeleninou, koprem nebo pažitkou. Když budete chtít, můžete je použít i jako přílohu k masu, např. ke kuřecím plátkům.

Jejich využití je jen a pouze na vás a na tom, k čemu se vám bude jejich chuť nejvíce hodit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]