Delikátní sekaná plněná vaječným překvapením z pánve podle nového receptu uhrane každého

Chcete změnu a na obyčejnou sekanou už nemáte chuť? Rodina se bude oblizovat, sekaná s ovesnými vločkami a vaječnou náplní je zdravější alternativou té klasické, navíc chutná božsky. Čerstvé bylinky dodají patřičný šmrnc, navíc lze recept obměňovat podle sezónních ingrediencí nebo bylinek ze zahrádky. Připravte rodině k obědu nebo večeři tuto delikátní sekanou a uvidíte, že budete za královnu kuchyně!

Ingredience

Co budete na přípravu delikátní sekané z pánve potřebovat? Připravte si kromě papíru na pečení také:

  • 500 g mletého masa,
  • ½ lžičky česneku,
  • 45 g ovesných vloček,
  • 2 vařená vejce,
  • 5 g čerstvé petrželky,
  • 1 čajovou lžičku papriky,
  • sůl,
  • mletý černý pepř.

Příprava

Pomocí mixéru promíchejte a rozdrťte v misce ovesné vločky a petrželku, aby vznikla jemná hmota.

Připravte si mleté maso, zvolte jej podle chuťových preferencí, vhodné je smíchat vepřové a kuřecí nebo krůtí v poměru 1:1, ale záleží jen na vás. Vložte mleté maso do misky, přidejte směs ovesných vloček, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Směs dokonale promíchejte a nechte odležet na 10-15 minut v chladničce.

Vařená vejce oloupejte a nakrájejte na drobné kousky, případně rozdrťte.

Polovinu vajíček vmíchejte do směsi. Druhou polovinu použijte na náplň.

Připravte si list papíru na pečení, rozložte jej a rozprostřete na něj polovinu masové směsi. Pomáhejte si mokrýma rukama, aby vznikla přibližně stejně vysoká placka.

Doprostřed placky nasypte zbylá vajíčka a vytvořte úhlednou rolku, můžete si pomoci papírem, aby vznikl stejně vysoký válec.

Na závěr posypte váleček mletou paprikou a zabalte rolku do papíru na pečení, konce utáhněte obdobným způsobem jako je zabalený bonbon.

Stejným způsobem vytvořte také druhou rolku.

Rozpalte pánev a zalijte trochou horké vody, rolky položte na pánev, zakryjte víkem a pečte 20 minut na mírném ohni, po prvních 10 minutách otočte rolky, aby se propekly také z druhé strany.

Servírujte sekanou nakrájenou na plátky s oblíbenou přílohou nebo zeleninovým salátem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]