Detoxikační polévka pomáhá proti břišnímu tuku

V čem spočívá kouzlo polévky, která dokáže vyhlazovat břišní tuk? Tajemství se ukrývá především v použitých surovinách, které mají přirozený účinek pro stimulaci organismu. Tyto potraviny totiž podporují tvorbu tepla, což je energeticky poměrně náročné, takže tělo může brát energii právě z tukových zásob.

Samotnou konzumací této polévky bez další dietních změn však nijak výrazně nezhubnete, ale může vám pomoci v dietním režimu a ve chvílích, kdy na sobě chcete mírně zapracovat a dotvarovat postavu.

Výhody obsažených přísad

Hlavní předností této polévky je pestré spektrum přísad se zajímavými účinky. Jde o látky, které mají přirozeně čisticí efekt a pomáhají organismu bojovat proti ukládání tukových zásob. Zároveň se jedná o speciální sloučeniny, které podporují tvorbu tepla. V každém případě máte navíc jistotu, že je všechno přírodní a nejde o žádný chemický spalovač tuku.

Rozmarýn

Jednou z důležitých ingrediencí je rozmarýn, který je bohatý na antioxidanty. Kromě toho obsahuje i zajímavé kyseliny, které bojují proti výskytu zánětů v těle. Má tak přirozené čisticí schopnosti po všech stránkách. Doporučuje se také při potížích se špatným trávením nebo pro čištění jater.

Cibule

Pravidelná konzumace cibule může také pozitivně ovlivnit hubnutí. Pomáhá totiž zlepšovat krevní oběh, posiluje imunitní systém, a navíc také funguje jako silný antioxidant.

Zázvor

Zázvor je výbornou surovinou díky svým protizánětlivým účinkům a celkovému pozitivnímu vlivu na zrychlení metabolismu. Pomáhá také s vylučováním toxinů a doporučuje se hlavně v období nachlazení a chřipek. Nejlepší je čerstvý, ale dobře poslouží i v sušené podobě, kdy je snáze dostupný a déle vydrží.

Recept na detoxikační polévku

  • Jeden hrnek oloupené dýně
  • Nakrájená mrkev
  • 3 petržele
  • 1 oloupané rajče
  • Cibule nasekaná na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • Špetka rozmarýnu
  • Lžička tymiánu
  • Trochu soli podle chuti

Postup přípravy detoxikační polévky

Nejdříve si připravte nakrájenou cibuli a orestujte ji na trošce oleje do zlatova. Přidejte k tomu i česnek. Následně přidejte mrkev a dýni a chvíli poduste. Následně zalijte vodou. Nechte uvedené ingredience důkladně povařit zhruba deset až patnáct minut. Následně je s pomocí mixéru rozmixujte. Vraťte polévku ještě na chvíli na rozehřátou plotýnku a přidávejte kurkumu, zázvor, rozmarýn a sůl podle chuti.

Jakmile polévku trochu povaříte s kořením, máte hotovo a můžete podávat. Uvidíte, že si zamilujete nejenom její chuť, ale především pozitivní účinky na zdraví i pomoc s hubnutím. Pro maximální účinek si polévku dopřejte klidně i dva dny po sobě na oběd. Při hubnutí naopak polévku konzumujte spíše jako večeři.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]