Některá jídla se lidem zdají složitá na přípravu, proto si je radši nedopřejí. Pokud máte rádi buchty a netušíte, jak na ně udělat skvělé těsto, vyzkoušejte si tento recept.
Každý člověk má své oblíbené jídlo, které by mohl jíst neustále dokola. Bohužel mnoho jídel je složitých na přípravu a pokud zrovna vy máte oblíbené jídlo, které se musí zdlouhavě či složitě připravovat, pravděpodobně si jej dopřáváte jen občas. Jestliže mezi vaše oblíbená jídla patří buchty, můžete si je jednoduše zkusit připravit podle tohoto receptu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu dobrých buchet byste si měli nachystat také kvalitní suroviny, které jsou základem celého receptu. Před přípravou si zkontrolujte, zda máte opravdu vše a pokud ano, můžete se pustit rovnou do vaření.
- 200 ml teplé vody
- 200 ml teplé mléko
- 10 g sušené droždí
- 2 lžíce cukru
- 100 ml slunečnicový olej
- 1 lžička soli
- 720 g mouka
Začněte s přípravou buchet
Jako první si vezměte větší misku, ve které budete připravovat těsto na buchty. Do této misky si poté nalijte mléko a vodu. Následně k tekutým surovinám přidejte cukr, suché droždí a vše hezky promíchejte. Nakonec do směsi na buchty přidejte také rostlinný olej a sůl.
Smíchejte různé suroviny
Pokud jste se doposud báli, že příprava těsta na buchty je složitá, tak zrovna tento recept vás může přesvědčit o opaku. Do mísy, v níž už máte směs na buchty, si přisypte ještě mouku. Poté už můžete s rukama uhnětat těsto, které bude ve výsledku měkké a elastické. Nakonec jej vložte zpět do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte dalších 30 minut kynout.
Těsto nechte nakynout a poté jej zpracujte
Během půl hodiny by vám mělo těsto hezky nakynout a když se tak stane, vyndejte jej z mísy a položte jej na olejem potřenou pracovní plochu. Toto těsto následně rozdělte na 10 dílků a každý dílek vytvarujte do kuličky. To zvládnete hravě pomocí dlaní. Nakonec povrch každé kuličky potřete olejem. Nakonec kuličky těsta otočte a na každou přidejte lžičku měkkého másla.
Udělejte z kuliček tenké plátky
Až budete mít všechny kroky hotové, můžete si vzít jednu kuličku a s pomocí prstů ji roztáhnout tak, aby vám vznikl hezký tenký plát těsta. Opět tento plát potřete máslem a následně okraje ohněte směrem dovnitř. Tímto krokem by vám měl vzniknout obdélník, který už stačí pouze srolovat do válečku.
Dávejte si válečky na pečící plech
Podobný postup udělejte s každou kuličkou. Tímto způsobem si totiž vytvarujete hezké buchty. Každý váleček poté položte na pečící plech vystlaný pečícím papírem. Až budete mít na plechu všechny válečky, přikryjte je čistou utěrkou a nechte těsto ještě dalších 15 minut kynout.
Upravte válečky před pečením
Po uplynutí 15 minut si můžete v misce rozšlehat 1 vejce a tím poté potřít každý váleček. Následně si vezměte nůž a do každého válečku udělejte pár zářezů. Hned poté si rozehřejte troubu na 190 °C a až v ní bude požadovaná teplota, můžete dát plech s buchtami / válečky do trouby. Zde nechte buchty péct asi 20 nebo 25 minut.
Napište komentář