Zapomeňte na klasické šneky. Toto luxusní pečivo chtějí děti péct každý týden. Má skvělou náplň a recept je velmi levný

Připravte svým dětem na snídani skvělé šneky, které můžete naplnit jakoukoliv sladkou náplní jen budete chtít. Stojí to za to.

Jakmile vejdete do pekárny, určitě vás hned dostane ta vůně čerstvého pečiva. Také je potom velmi těžké odolat a vzít jen jeden kus nějakého pečiva. Většina lidí si nakonec stejně vezme více druhů, někdy i od každého jeden. Vyzkoušejte si u vás doma upéct takové šneky, které můžete vídat v pekárnách. Je to naprosto skvělá a voňavá snídaně.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 150 ml vody nebo mléka
  • 21 g droždí
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • 60 g másla
  • 470 g mouky

Náplň

  • lesní ovoce nebo jahody
  • 30 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 40 ml vody

Krém

  • 150 g tvarohu a nebo zakysané smetany
  • 40 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si teplé mléko smíchejte s droždím, přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. Přidejte vejce, sůl, cukr a měkké máslo a opět promíchejte. Po částech nasypte prosátou mouku a vypracujte hladké těsto. Je možné, že budete potřebovat více a nebo méně mouky, zkrátka přidejte tolik, kolik bude potřeba. Hlavní je dobře těsto propracovat, protože musí být opravdu hladké.

Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu na teplém místě. Kousky ovoce si smíchejte s cukrem, dejte do hrnce a přiveďte k varu. Škrob smíchejte se studenou vodou a nalijte ho do bobulí. Promíchejte a potom asi minutu vařte. Nakonec nechte vychladnout. Na krém si smíchejte všechny potřebné ingredience a vyšlehejte do hladka. Stůl si posypte moukou, vyložte na něj těsto a vyválejte ho do obdélníkového tvaru.

A máte skoro hotovo

Na těsto nyní rozložte rozvar z ovoce a poté z těsta srolujte roládu a nakrájejte na stejně velké bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte asi 20 minut ještě kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Už upečené šnečky potřete krémem a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*