Nejjemnější těsto: Upečte si sladké „Proutěné Buchty“ z krupice. Chutnají podobně jako ty od skutečných pekařů

potírání buchty na plechu žloutkem

Tyto buchty jsou tak nadýchané a lahodné, že nebudete vědět, kdy přestat s jejich jezením. Opravdu je vyzkoušejte, nebudete litovat.

Pokud máte rádi pečení různých buchet, koláčů a nebo například housek, tak rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Vlastně se jedná o takové buchty, které se vyrábí z krupice a po upečení jsou tak nadýchané, že budete mít pocit, že jíte obláčky. Do toho můžete samozřejmě experimentovat s přidáváním různých přísad, například můžete přidat rozinky a nebo ořechy. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

K přípravě těchto buchet budete potřebovat jen tyto základní ingredience. Pokud chcete, můžete přidat například mandle, ořechy, rozinky a nebo třeba mák, to už ale necháme čistě na vás. Mezi ty základní potraviny patří:

  • 2 vejce
  • 25 g droždí
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 150 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 300 g krupice
  • 600 g mouky
  • 100 g másla

Upečte si skvělé buchty

Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem a se solí. Přidejte uvařenou krupici, lisované droždí a také rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte metličkou. Nyní vše zalijte teplým mlékem a nakonec přidejte ještě pšeničnou mouku a škrob. Těsto propracovávejte asi 10 minut, prvně třeba mixérem, ale nakonec to stejně půjde nejlépe ručně. Poté přikryjte utěrkou a nechte kynout přibližně 50 minut na teplém místě.

nakynuté těsto v misce

Po této době si těsto rozdělte na 15 stejných dílů. Z každého dílu udělejte kuličku a vyválejte z ní hada. No a z nich nakonec upleťte 5 copánků. Plech si vyložte pečicím papírem a na něj poté dejte všechny tyto copánky. Zakryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Tyto housky si nyní potřete rozšlehaným žloutkem a poté je vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 25 minut.

pletení krupicového bochánku

A máte hotovo

Po této době zkontrolujte, jestli jsou housky opravdu hotové a pokud ano, vyndejte plech z trouby. Nechte chvíli vychladnout a poté ještě posypte moučkovým cukrem. Tyto buchty se skvěle hodí například k čaji a nebo ke kávě, zkrátka na snídani a nebo jen tak na chuť kdykoliv během dne. Samozřejmě, že do těsta můžete přidat například ty ořechy a nebo rozinky, to už záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!

upečené buchty posypané cukrem

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*