Jednoduché kynuté buchty s tvarohovou náplní budou chutnat všem 

Jemné, křupavé a nadýchané buchty z tvarohu a džemu. To je klasika, kterou nic nenahradí. Buchty vydrží dlouhou dobu čerstvé a chutné. A jsou ideální i jako svačina do práce.  

Tradiční tvarohové buchty jsou byli neodmyslitelnou součástí kuchyně našich babiček. Snad proto je takřka každý miluje. Pokud jste se jejich přípravy  báli, dnes je ten správný den tuto bariéru prolomit. Na pečení úžasných tvarohových buchet nemusíte být mistr pekař. Jde o jednoduchý, a přitom velmi lahodný recept z kynutého těsta.  

Připravit musíte těsto i náplň 

Na těsto budete potřebovat 600 gramů hladké mouky, 250 mililitrů mléka, 100 gramů cukru, 11 gramů sušeného droždí, dvě vejce a lžičku soli. Na náplň pak 220 gramů tvarohu a poloviční množství meruňkového džemu. Na potření si připravte lžíci mléka a jedno vejce.  Začněte tím, že do misky vylijete vlažné mléko a rozpustíte v něm cukr a sušené droždí. Zakryjte fólií a při pokojové teplotě nechte asi čtvrt hodiny odpočívat. Směs je připravená, až se začnou tvořit bublinky a pěna.  

Do směsi pak vyklepněte dvě vajíčka a přidejte sůl. Tyto suroviny prošlehejte ruční metlou. Následně prosejte hladkou mouku a vařečkou začněte se zaděláváním těsta. Když je soudržné, odložte vařečku a dál hněťte rukama. Až začne hmota držet tvar, přidejte změklé máslo nakrájené na kostky.

Důkladně ho do těsta zapracujte. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a pokračujte v hnětení zhruba 10 minut. Výsledkem by mělo být nelepivé a měkké homogenní těsto.

Vraťte ho zpátky do misky 

Nyní je čas vrátit těsto zpět do misky a pod fólií ho nechat kynout. Stačit by měla hodina. Mezitím máte čas na přípravu náplně. Do misky vyklopte tvaroh a přidejte k němu meruňkový džem. Promíchejte, abyste získali jednolitou a nadýchanou hmotu. Když je hotová, vložte ji do lednice, dokud těsto nevykyne. Až těsto zdvojnásobí objem, vyklopte ho na pracovní plochu a rozdělte na polovinu. Každou pak vytvarujte do delší šišky a rozkrájejte na šest stejných dílů.  

Kousky rozválejte na kulaté placky. Ty přeložte tak, že strany kruhu přeložíte směrem ke středu, abyste vytvořili menší čtvereček. Ten otočte překlady dolů a doprostředka vložte lžící náplně. Uzavřete ji do čtvercového balíčku tak, že spojíte protilehlé rohy čtverečku k sobě. Tímto způsobem vznikne balíček ve tvaru květiny se čtvercem na protilehlé straně. Balíčky položte složenou částí dolů na plech. Ještě 20 minut nechte kynout, potřete vejcem a pečte asi 20 minut na 180 stupňů.  

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]