Podle klasického receptu: Skořicoví šneci s tvarohovou polevou a jemným krémem! Každý teď hledá tento recept

Kynuté těsto je výchozí surovinou pro řadu slaných i sladkých pečených dobrot. I když na první pohled vypadá jeho příprava jednoduchá, je třeba dodržet určitý postup, aby se povedlo.

Z kynutého těsta se peče dobře, když se to umí. Tak je to ostatně se vším. Pro jeho zvládnutí je třeba mít k dispozici čerstvé nebo sušené kvasnice, z nichž si připravíte kvásek, který pak použijete při přípravě těsta. Je třeba se obrnit trpělivostí, protože nějakou dobu to trvá, než těsto nakyne. Uspíšit to je možné umístěním mísy s těstem do tepla. Někdo to řeší tak, že ji dá pod deku. Pojďte si společně s námi upéct skořicové šneky.

Co budete potřebovat na přípravu skořicových šneků

  • 850 g pšeničné mouky
  • 270 g cukru
  • 170 g másla
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
Fotografie: Pixabay
  • 90 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 15 g skořice
  • 270 ml vlažného mléka

Postup přípravy

  • Pusťte se do výroby kvásku. V hlubší misce smíchejte sušené kvasnice a 70 g cukru. Přilijete teplou vodu a promícháte. Přikryjete potravinovou fólií a necháte, aby kvasnice vzešly. Bude to trvat asi 15 minut.
  • V zadělávací míse smícháte celá vejce a 250 ml teplého mléka. Přidáte 50 g rozpuštěného másla, osolíte a zamícháte.
  • Pak přidáte 700 g prosáté mouky a těsto prohnětete vařečkou, až bude hladké a nebude se na vařečku lepit. Mísu přikryjete potravinářskou fólií a dáte ji na teplé místo, aby těsto mohlo kynout. Zabere to asi 1,5 hodiny.
Fotografie: Pixabay
  • Nyní se pusťte do přípravy náplně. Smíchejte 200 g cukru se skořicí.
  • Nakynuté těsto položíte na dřevěný vál nebo pracovní plochu v kuchyni, které posypete moukou, aby se vám na ně těsto nelepilo. To vyválíte do tvaru obdélníku. Namažete ho 70 g změklého másla a rovnoměrně posypete cukrem smíchaným se skořicí. Těsto svinete do závinu.
  • S pomocí ostrého nože závin nakrájíte na 15 stejných kousků. Lze k tomu využít i nit.
Fotografie: Pixabay
  • Jednotlivé šneky položíte na plech, na jehož dno jste dali pečící papír. Přikryjete utěrkou a necháte asi 20 minut v klidu kynout.
  • Předehřejete si troubu na 180 °C a plech se šneky dáte péct asi na 25 až 30 minut.
  • Připravíte si krém, kterým hotové skořicové šneky po upečení natřete. V hluboké míse smícháte tvaroh a 50 g změklého másla a moučkového cukru. Doplníte 20 ml mléka a vanilkovým cukrem. Vyšleháte do hladka.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*