Dokonalá snídaně za pár minut: Vaječný sendvič se sýrem a rajčetem

Snídaně je základ dne, to ví každý. Ne vždy však zbývá čas připravit si ráno něco chutného. Když si ale jeden den trochu přivstanete, můžete v kuchyni vykouzlit během několika málo minut báječný pokrm, který vám dozajista zachutná. Vyzkoušejte třeba tento vaječný sendvič obohacený o plátek sýra a rajče. Je dokonalým pokrmem nejen na začátek dne, hodí se totiž i k svačině. Uděláte jím radost nejen sobě, ale i své rodině.

Jaké suroviny potřebujete na přípravu vaječného sendviče?

Před zahájením vaření si připravte tyto suroviny:

  • 2 vejce
  • sůl dle chuti
  • 2 krajíce chleba
  • 1 až 2 plátky sýra

Dál budete potřebovat: 2 plátky rajčete a trochu kvalitního másla na smažení chleba na pánvi.

Jak postupovat při přípravě vaječného sendviče?

Nejprve si rozmíchejte v misce vejce s trochou soli. Následně postavte pánev na plotnu, rozehřejte si ji a vložte do ní kousek másla. Až se máslo roztaví, nalijte na dno pánve rozšlehaná vejce se solí. K ruce si vezměte plátky chleba a položte je doprostřed pánve na vejce, po chvíli je otočte na druhou stranu, tak aby byly zcela obalené ve vajíčku.

Upečené okraje vaječné omelety přehněte pomocí obracečky přes vnitřní stranu, kde leží chléb a poté položte na jeden z chlebových krajíců plátek sýra a rajčete. Přidat můžete i trochu másla. Nakonec překlopte plátek chleba na ten vedlejší obložený a nechte sýr řádně roztavit. A sendvič je na světě!

Servírování vaječného sendviče

Upečený vaječný sendvič jezte nejlépe teplý, podávat ho můžete s čerstvou zeleninou, nebo salátem. Hodí se například paprika, salátová okurka a rajče. Jako ochucovadlo se však hodí i kečup.

Pokud máte rádi salámy a různé uzeniny, je možné do sendviče samozřejmě přidat i šunku, nebo třeba slaninu, která pokrm perfektně provoní a dodá mu šťavnatost. Do sendviče si můžete zkrátka přidat vše, co vám chutná. Tohle jídlo skvěle zasytí na celé dopoledne. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]