Dokonalý vegetariánský pokrm pro milovníky asijské kuchyně: Uvařte si smažené nudle se zeleninou

Smažené nudle se zeleninou i s masem jsou velmi oblíbeným asijským pokrmem. Pokud jste tomuto skvělému jídlu také propadli, máme pro vás dobrou zprávu! Nyní si ho můžete připravit zcela samostatně a daleko levněji a chutněji!

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu smažených nudlí se zeleninou?

Před zahájením vaření si připravte tyto suroviny:

  • 130 gramů čínských nudlí
  • 1 středně velký pórek
  • 1 větší mrkev
  • 1 žlutou cibuli
  • 20 gramů sójových klíčků
  • 20 gramů mungo fazolí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vajíčko
  • arašídový olej: dle potřeby na smažení
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě smažených nudlí se zeleninou?

Začněte tím, že si v středně velké misce spaříte čínské nudle převařenou vodou (použijte cca hrnek vody). Nádobu můžete pro rychlejší nabobtnání přikrýt talířkem. Pak se pusťte do čištění zeleniny. Oloupanou mrkev, cibuli i pórek následně nakrájejte na tenké plátky. Můžete si samozřejmě pomoci i prostřednictvím škrabky na brambory. Dále si ve velké pánvi (ideálně wok) rozpalte přiměřené množství arašídového oleje a na něm kousky zeleniny orestujte ze všech stran. Až se bude zdát směs po několika minutách podušená a opečená, přidejte do ní rozšlehané vejce, sójovou omáčku, lisovaný stroužek česneku a vše osolte a opepřete dle chuti.

Dokončování smažených nudlí se zeleninou a jejich servírování

V poslední fázi přidejte k zelenině i nabobtnalé čínské nudle, mungo fazolky, sójové klíčky a vše zakápněte sezamovým olejem. Ještě chvíli opékejte a pak odstavte z plotny. Pokrm podávejte buď samotný, což ocení hlavně vegetariáni anebo do něj lze zakomponovat i kuřecí, hovězí a vepřové maso. Výtečné budou nudle i s opékanými krevetami. Jen tedy jen na vás, jak si tuto asijskou lahůdku vylepšíte. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]