Domácí Bounty tyčinky utiší vaši chuť na sladké a potěší i vaši návštěvu

Kokosové tyčinky Bounty se prodávají na pultech supermarketů už několik desítek let. Za tu dobu získaly neskutečnou popularitu a mnoho lidí se pokoušelo vyrobit si podobné sladkosti doma. A podařilo se. Šikovné ručičky vymyslely způsob, jak vytvořit čokoládové tyčinky plné kokosu za pár minut a jsou možná ještě o něco lepší, než jsou ty kupované. Pojďte si je s námi vyzkoušet.

Na vytvoření zhruba jedenácti tyčinek bounty budete potřebovat:

  • 250 g kondenzovaného mléka
  • 2 polévkové lžíce kokosového mléka
  • 2 – 3 polévkové lžíce sušeného mléka
  • 2 lžíce medu
  • 350 g strouhaného kokosu
  • 80 g másla

Přísady na čokoládovou polevu:

  • 250 g hořké čokolády
  • malá lžička másla
  • 50 g bílé čokolády

Postup přípravy:

Do hluboké mísy nalijte kondenzované a kokosové mléko. Přidejte sušené mléko, změklé máslo, med a kokos. Dobře promícháme všechny ingredience tak, abychom získali hrubou a hustou hmotu mírně drobivé konzistence.

Vodou si pak namočíme dlaně a vytváříme malé válcovité tyčinky zhruba 2,5 centimetru dlouhé. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice nebo na 30 minut do mrazáku.

Zatímco se kokosové tyčinky chladí a tuhnou, připravíme si čokoládovou polevu.

Hořkou čokoládu rozbijeme na malé kousky, vložíme do misky a ve vodní lázni zahříváme do té doby, než se začne rozpouštět. Pak přidáme lžičku másla a mícháme, dokud se obě dvě suroviny nespojí a nesmíchají do jednolité hladké hmoty. Ve druhé misce rozpustíme bílou čokoládu a rovněž smícháme se lžičkou másla a vytvoříme menší množství bílé polevy.

Pak vyndáme plech s tyčinkami z lednice či mrazáku. Přendáme je na mřížku, pod kterou umístíme veliký talíř, na který bude okapávat přebytečná čokoládová poleva a lžící polijeme tyčinky tmavou čokoládou. Dokud ještě neztuhne, můžete povrch glazury „pošplíchat“ světlou polevou, aby se vytvořila zajímavá textura, případně některé tyčinky můžete namísto tmavé čokolády polít světlou a tu postříkat tmavou čokoládou. Zdobení záleží už jen na vaší fantazii.

Poté, co čokoládová poleva na povrchu tyčinek lehce zchladne, můžeme je přendat na talíř a necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Takto připravené tyčinky vydrží i několik dní. Je nutné je ale skladovat v lednici zabalené v hliníkové fólii.

Přejeme vám dobrou chuť a ať vás výroba baví!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]