Domácí karamelky potěší nejen ty nejmenší. Milovat je budete i vy samotní

Domácí karamelky snadno připravíte z tří běžně dostupných ingrediencí. Jejich proces výroby je velice snadný. Během několika minut tak bude na světě nevídaná laskomina, která nemá konkurenci v kupovaných produktech!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu domácích karamelek?

Než se pustíte do tvoření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 200 gramů krystalového cukru
  • 50 gramů másla
  • 200 gramů smetany ke šlehání

Jak postupovat při přípravě domácích karamelek?

Začněte tím, že si připravíte smetanový karamel. To učiníte tak, že v menším hrnci svaříte smetanu ke šlehání spolu s krystalovým cukrem. Až směs začne hnědnout a houstnout, odstavte ji a zjemněte na kostky nakrájeným máslem. Důkladně krém zamíchejte a naneste do tvořítek na led. Ideální budou taková, která jsou silikonová.

Dokončování domácích karamelek a jejich konzumace

Tvořítka na led s karamelovou směsí vložte do mrazáku a nechte tuhnout několik hodin. Poté vyjměte a vyklopte na talíř. Podávejte třeba s šálkem kávy. Bonbony však oceníte i jako rychlý zdroj energie v práci či ve škole. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr: Připravte si čokoládové karamelky

Pakliže preferujete spíš čokoládovou příchuť, můžete si vcelku snadno připravit i čokoládové karamelky. Jaké suroviny potřebujete?

  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 400 gramů krupicového cukru
  • 80 gramů másla
  • 100 gramů přírodního medu
  • 150 gramů kondenzovaného mléka

Jak postupovat?

V menším hrnci si svařte kondenzované mléko, přírodní med, máslo a také krupicový cukr. Po chvíli přidejte i nalámanou čokoládu a pokračujte ve vaření na středním plamenu, přitom směs stále míchejte. Asi za 20 až 30 minut odstavte krém z plotny a nalijte na plech, který jste předtím vymazali olejem. Až bude směs polotuhá, nakrájejte ji na kostky a opatrně vylupujte. Čokoládové karamelky uchovávejte v lednici a konzumujte dle chuti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]