Pokud patříte k lidem, kteří milují uzeniny a vlastně maso celkově, bude pro vás tento recept naprosto skvělý. Vyzkoušejte ho.
Jestli u vás v rodině rádi jíte klobásy, párky a jiné uzeniny, určitě byste měli vyzkoušet tento recept na skvělou domácí klobásu. Možná si řeknete, že to dělat nebudete, protože to musí být velmi náročné a raději si zajdete do obchodu nějakou koupit. Ale opravdu tomu tak není, tento recept totiž zvládne úplně každý. Tak co, zvládnete to?
Co budete potřebovat
- 1 kg vepřového masa
- polévková lžíce cibulového koření
- 0,5 kg hovězího masa
- 20 g sušeného mléka
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- dle chuti pepř a sůl
- 240 ml ledové vody
Příprava této klobásy
Nejprve si omyjte maso, které poté nakrájejte nožem – vepřové na větší kousky a hovězí na trochu menší a každý kousek naklepejte. Všechno koření smíchejte se sušeným mlékem a tuto směs nasypte do masa. Zalijte ledovou vodou. Maso pořádně promíchejte rukama, dokud nebude lepkavé a nádobu, ve které ho máte, uzavřete víčkem a nechte 16 hodin v lednici.
Po té době si tuto náplň rozdělte na 2 díly. Každý z nich položte na tepelně odolnou potravinářskou fólii ve formě klobásy a pevně ji zabalte do několika vrstev. Konce klobásy pevně svažte provazem, tak jako se to dělá při uzení. Předehřejte troubu na 90 stupňů a pečte 3 hodiny nebo déle, v závislosti na tloušťce klobásy. Nechte vychladnout a dejte přes noc do lednice. Navrch můžete obalit klobásu v koření. Přejeme vám dobrou chuť.
Napište komentář