Recept na lahodné bramborové placky s uzeninou a zakysanou smetanou

Fotografie: Freepik

Bramboráky trochu jinak. Bramborové placky s uzeninou a zakysanou smetanou budou chutnat božsky.

Rychlé a snadné jídlo, které se hodí jak k obědu nebo večeři, tak i ke svačině. Pokud bloudíte po internetu nebo jste oprášili starou kuchařku, protože už nevíte, co pořád vařit, máme pro vás tip, kterým vám nezabere téměř žádný čas. Bramborové placky s klobásou a vejcem. Jsou jednoduché na přípravu, neprovětrají vám peněženku, a ještě si pochutnáte.

Ingredience pro přípravu bramborových placek

Základem receptu jsou samozřejmě brambory. Ovšem ostatní ingredience si můžete kombinovat, jak vy sami chcete. Fantazii se meze nekladou, přidejte svou oblíbenou zeleninu, místo klobásy můžete použít například uzené maso. Vše podle vaší chuti.

  • 6 ks syrových brambor
  • 3 vejce
  • 200 g klobásy nebo uzeného masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 PL zakysané smetany
  • Česnek podle chuti
  • Sůl
Fotografie: Freepik

Proces přípravy bramborových placek

Příprava bramborových placek je jednoduchá a rychlá. Brambory nejdříve oloupejte a poté nastrouhejte. Stejně tak nastrouhejte i uzeninu, kterou jste si vybrali. Klobásu nebo uzené maso či obyčejný párek. Přidejte k syrovým bramborám.

Fotografie: Freepik

Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nebo jinou zeleninu také nastrouhejte nebo nasekejte na menší kousky. Česnek utřete a přidejte k zelenině. Smíchejte s nastrouhanými bramborami a uzeninou. Přidejte vejce a zakysanou smetanu. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny složky a chutě spojily. Nezapomeňte řádně osolit, popřípadě i opepřit. Do směsi můžete přidat i trochu čerstvých bylinek.

Do pánve nalijte rostlinný olej a nechte pořádně rozpálit. Začněte klást bramborové těsto a nechte smažit z obou stran. Jakmile jsou placky osmažené dozlatova, máte hotovo. Vyskládejte je na tác s papírovými ubrousky, aby se nasákl přebytečný olej a placky nebyly tak mastné.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]