Zatočené domácí klobásky v zavařovačkách. Tento řeznický recept poskytne trojnásobné potěšení

Dost možná jste o tomto receptu ještě neslyšeli a bude vám připadat při nejmenším zvláštní. Ale věřte tomu, že si vážně pochutnáte.

Skoro každá rodina má svůj recept na ty nejlepší domácí klobásy vůbec. A na tom samozřejmě není nic špatného. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, že byste klobásy zkusili dát do zavařovací sklenice? Pokud vám to přijde jako šílený nápad, věřte tomu, že je to vážně pochoutka. No, vyzkoušejte to sami.

Co budete potřebovat

Tento recept asi nebudou moc rády dělat ženy, ale pro muže je to naprosto ideální. Není toho potřeba moc.

  • 4 kg vepřového masa
  • 1 kg tuku
  • 10 m vepřových střev
  • 4 hlavy česneku
  • sůl a koření dle chuti

Zvládne to každý

Nejdůležitější pro výrobu domácích klobás je vybrat to nejlepší vepřové maso. Nemělo by být příliš mastné, s malou vrstvou tuku. Ideální je vepřová plec.

Aby klobása nebyla suchá, je třeba přidat trochu tuku. Maso se musí nakrájet na malé kousky a projít mlýnkem na maso spolu se sádlem. Poté musíte mleté ​​maso přesunout do velké nádoby a přidat koření.

Maso potřebuje jen dva druhy koření: sůl a pepř. Nezapomeňte také na česnek, bez něj by to tedy rozhodně nešlo. Dále si opatrně promíchejte mleté maso a nechte den na chladném místě odpočinout. Poté můžete vyzkoušet a rozhodnout se, zda přidat více soli nebo je již dost slané. Obvykle se ale sůl zkrátka musí přidat.

Je to skoro hotové

Pokud střevo kupujete, stačí ho na 30 minut namočit do teplé vody. Poté opláchnout pod tekoucí vodou zevnitř i zvenku, aby se zbavilo přebytečné soli. Dále je třeba nainstalovat mlýnek na maso se speciální tryskou pro domácí klobásu. Natáhněte celé střevo na hrdlo stříkačky na klobásu a konec zavažte na uzel. Lze svázat silnou nití. Poté mleté maso pomalu posílejte do střívka. A poté už je jen namotejte do sklenice a dejte na chladné místo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]