Nevídaná kombinace vzájemně se doplňujících přísad tohoto salátu je skutečným zážitkem na talíři

Salát s hráškem

Příprava salátu není nijak náročná, přesto je to pokrm, který je neodmyslitelně spojen s českou kuchyní. Pokud spojíme ingredience, jež k sobě vzájemně ladí, můžeme vykouzlit lahodný pokrm.

Příprava salátu není nijak náročná, pokud ale chceme, aby lahodil i našemu oku, je dobré veškeré ingredience, které na přípravu potřebujeme, nakrájet na stejné kousky. Díky tomu bude salát nejen chutnat, ale bude také slast se na něj dívat. Kromě toho se nám také snadno může stát, že chuť výsledného pokrmu nebude vyvážená, jednoduše začne převažovat chuť největší suroviny.

Ingredience potřebné na přípravu chutného salátu:

  • 180 gramů zeleného hrášku
  • středně velká mrkev
  • 3 vejce
  • svazek zelené cibule
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • půlka citronu
  • stroužek česneku
  • půl lžičky soli
  • 5 lžic zakysané smetany

Suroviny očistíme a dáme do misky

Jako první si k ruce vezmeme mrkev, kterou oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hrášku, který se hodí konzervovaný, slijeme přebytečnou vodu a propláchneme jej. Poté ho přidáme do misky s nastrouhanou mrkví a obě suroviny promícháme. Připravíme si vejce, které dáme vařit natvrdo. Na uvaření vejcí je zapotřebí 10 minut.

Bramborový salát

Tento rychlý salát je 100x chutnější než verze z českých obchodů. Jako příloha se hodí doslova ke všemu

Salát s hráškem

Kostičky přizpůsobíme velikosti hrášku

Jak již bylo zmíněno na začátku, velikost surovin je dobré přizpůsobovat těm ostatním. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky velikosti hrášku. Stejným způsobem nakrájíme také cibulku a vše smícháme v misce. Výslednou chuť celému salátu dodá zálivka, na kterou budeme potřebovat šťávu z půlky citronu a olej.

Salát s hráškem

Salát necháme odležet, dosáhneme dokonalé chuti

V malé misce si smícháme šťávu z půlky citronu spolu s olejem, do směsi přidáme také prolisovaný stroužek česneku. Takto připravenou zálivku promícháme a dochutíme solí, jako poslední do misky přidáme také zakysanou smetanu a výslednou směsí spojíme veškeré připravené ingredience na salát. Salát necháme chvíli odležet, aby se chutě propojily, a můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*