Domácí koblihy zvládnete připravit i bez kvasnic

Chcete si znovu udělat domácí koblihy, ale trápí vás, že nemáte droždí? Nebo se s tímto receptem setkáváte poprvé? S námi se můžete podívat na postup, jak vše zvládnout velmi jednoduše. Až danou domácí koblihu poprvé ochutnáte, už ji budete připravovat pravidelně, jelikož je o poznání lepší, než ta kupovaná.

Co budete potřebovat?

Jak jsme zmínili, tyto domácí koblihy jsou bez droždí, což je v této době dobrá zpráva. A co na ně budete potřebovat konkrétně? Tyto ingredience:

  • 300 g mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml řeckého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíci oleje
  • 3 lžíce cukru
  • 1 špetku soli
  • 1 chemicky neošetřený citron – pro získání kůry
  • 2 vanilkové cukry
  • Olej – na smažení
  • Moučkový cukr – na obalení

Připravte si těsto

Nachystat domácí koblihy není opravdu nic složitého. Jelikož jde o metodu bez droždí, není třeba trápit se například kváskem a kynutím. Stačí jenom smíchat všechny ingredience v míse. Následně se důkladně zpracují v homogenní těsto, které bude vláčné, bude také jednotné a rozhodně bude také nadýchané.

Vytvořte koblihy

Když jste s konzistencí těsta spokojeni, tak můžete začít vytvářet jednotlivé koblihy. U nich myslete na to, že by neměly být až příliš uplácané, ale měly by být spíše nadýchaného vzhledu. Pokud nechcete domácí koblihy klasického tvaru, můžete z těsta vytvarovat i stále populárnější donuty. Ty vzniknou tak, že těsto vyválíte do podoby menšího válce, kus ho odkrojíte a potom spojíte tak, aby vznikl požadovaný tvar.

Smažíme na pánvi

Když jsou koblihy připravené, stačí si v hlubší pánvi rozehřát dostatek oleje a v něm jednu koblihu za druhou smažit. Z obou stran, do zlatova. Potom je vyndejte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Když vychladnou, obalte je v moučkovém cukru. Nebo je můžete také polít jakoukoliv polevou, ovocnou i čokoládovou. Jak vaší fantazii, tak ani chuti se meze rozhodně nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]