Domácí Nutella recept

Kdo by neměl rád nutellu? Tuhle sladkou pochoutku si čas od času dopřeje snad každý. Všichni ale víme, že neprospívá našemu zdraví. Můžete si ale připravit zdravý čokoládový krém, který se jí v mnohém vyrovná, a co se týče zdravotních benefitů jistě ji i mnohonásobně předčí. Neobsahuje žádné konzervanty, ani barviva, máte jej hotový za pár minut a k tomu všemu má ještě celou řadu dalších využití. Tento domácí čokoládový krém se připravuje velmi snadno, ale chuťově vás nikdy nezklame.

Na výrobu si nachystejte tyto ingredience:

  • 3 lžíce škrobu
  • 5 lžic cukru
  • 100 g tmavé čokolády
  • 5 žloutků
  • 500 ml mléka

Míchat, míchat, míchat

Jak postupovat? V mixéru si rozšlehejte žloutky. Postupně přidávejte cukr, škrob, 2-3 lžíce mléka a dobře promíchejte. Zbývající mléko dejte do hrnce a na mírném ohni jej ohřívejte. Jakmile začne vařit, nalijte do něj připravený žloutkový základ. Míchejte opravdu pořádně, aby se vám krém nesrazil. Stáhněte plamen a vymíchejte do hladkého krému. Přidejte nalámanou čokoládu a krém nechte na několik hodin zchladit v lednici.

Takto máte hotový kakaový krém, který se hodí nejen na přímou konzumaci, ale snadno jej využijete i do dezertů. Skvěle chutná například v dortech nebo jiných buchtách, kde může nahradit běžný máslový krém.

Nepřilnavý hrnec hodně pomůže

Malý tip na snadnou přípravu: Ať už děláte jakýkoliv krém, který obsahuje škrob, vždy je lepší použít nerezový nepřilnavý hrnec. Tato směs má tendenci se rychle připalovat, takže je lepší vybavit se vhodným nádobím. Používejte také kovovou metličku a nezapomínejte opravdu poctivě míchat.

Pokud namísto čokolády přidáte do krému vanilkový lusk, může vám vzniknout vanilkový krém, který se dá použít obdobně. Vaší fantazii se meze nekladou. Klidně zkuste i krém s karamelem nebo ořechy. Vždy bude chutnat výtečně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]