Oplatky jsou chutné samy o sobě, nakombinujte je ovšem s čokoládovou-oříškovým krémem a získáte neodolatelnou pochoutku vhodnou pro spoustu příležitostí.
Nepečené dezerty mají obrovskou výhodu v tom, že nemusíte riskovat špatné upečení těsta či dokonce jeho spálení. Zároveň vám jejich příprava zabere o hodně méně času, což je také velká výhoda. Tento konkrétní pracuje s lahodnými oplatky, které seženete v každém obchodě za velice příznivé ceny. Vaše jediná práce bude vytvoření náplně a slepení dezertu dohromady, poté už si jen počkáte, než dezert zatuhne v lednici.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Plnotučné mléko – 500 ml
- Cukr krystal – 300 g
- Čokoláda – 200 g
- Margarín – 250 g
- Mleté vlašské ořechy – 200 g
- Mleté sušenky – 400 g
- Oplatkové listy na dort – 4 kusy
Margarín dejte do většího hrnce, přidejte k němu cukr a obojí zahřívejte na sporáku, dokud se margarín nerozpustí. Přidejte na kousky nalámanou čokoládu a směs míchejte, dokud se vše nepropojí. Poté směs stáhněte z ohně a přimíchejte do ní mleté vlašské ořechy spolu s mletými sušenkami.
Nachystejte si první oplatku a namazejte ji první částí náplně, poté na ni dejte další oplatku, znovu ji namazejte, pak další oplatku, také ji namazejte a nakonec navrch položte poslední oplatku. Přikryjte dezert pečicím papírem a položte na něj nějaké závaží, dejte dezert zatuhnout do lednice. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!
Napište komentář