Domácí ruská zmrzlina ze 3 ingrediencí

Pokud si myslíte, že zmrzlina patří jen k letním měsícům, jste na omylu. Mlsat ji můžete v podstatě kdykoliv se vám zachce. A díky tomuto receptu ji nemusíte kupovat v obchodě. Připravte si daleko zdravější zmrzlinovou pochoutku bez konzervantů. Obzvlášť ti nejmenší si ji zamilují.

Jaké suroviny budete potřebovat na domácí „ruskou“ zmrzlinu?

Obstarejte si tyto ingredience:

  • 500 mililitrů plnotučné smetany ke šlehání
  • 380 gramů kondenzovaného mléka
  • máslové nebo kakaové sušenky (BeBe například)

Jak postupovat při přípravě domácí zmrzliny?

Do mísy si nalijte nejprve smetanu ke šlehání (měla by být dobře vychlazená). Tu pak vyšlehejte do husté pěny.

Postupně do krému zapracujte i kondenzované mléko a vaše domácí zmrzlina je téměř na světě.

Ještě zbývá jediné, nechat ji ztuhnout. Smetanový krém následně nalijte do malého plechu, v kterém máte vyskládané BeBe sušenky. Polotovar dejte do mrazáku tuhnout na pět hodin minimálně.

Servírování domácí zmrzliny

Po pěti hodinách by měl být krém tuhý. Tudíž na jeho povrch naskládejte zbylé sušenky a tvořte ze zmrzlé hmoty jakési sendviče, které znáte i u klasické ruské zmrzliny. Nyní si můžete na svém lahodném výtvoru pochutnat společně s rodinou.

Tip na závěr pro milovníky oříšků a čokolády

Velice snadno vytvoříte i kakaovou zmrzlinu. Do smetany při šlehání zakomponujte i kakaový prášek s cukrem, nebo Granko. Dokonce můžete vytvořit jednoduše i takzvanou stracciatella zmrzlinu.

Kousky jemně nasekané hořké čokolády vsypejte do smetanové hmoty a dejte zamrazit. A milovníci oříšků mohou do zmrzliny vsypat i jemně mleté vlašské či lískové ořechy.

A že nemáte v lásce ani jedno z toho? Pak si prostě vyrobte zmrzlinu ovocnou třeba s jahodami, banány, nebo borůvkami. Ovoce lze přidat do směsi celé, nasekané, nebo pomleté. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]