
Znáte dort Napoleon? Možná jste o něm slyšeli, ale ještě jste ho nepekli. Pokud je to tak, přišel pravý čas ho vyzkoušet. S tímto receptem to musí zvládnout opravdu každý. Přesvědčíte se, že i taková vyhlášená pochoutka jako je dort Napoleon může být na přípravu velmi jednoduchá. Nevěříte?
Co budete potřebovat?
Dort Napoleon se vlastně skládá ze dvou částí. První částí je těsto a druhou krém. A tyto vrstvy se následně střídají. A co budete potřebovat na vrstvu těsta?
- 1200 g mouky
- 250 ml mléka
- 400 g másla
Ano, jenom tři ingredience a na základ v podobě těsta máte vše po ruce. A nyní už jenom krém, na který je potřeba o jednu složku více. Konkrétně tedy:
- 3 žloutky
- 100 g cukru
- 500 ml mléka
- 3 lžíce mouky
Připravte si těsto
Jelikož na něho potřebujete jenom tři ingredience, je postup přípravy těsta velmi jednoduchý. Stačí nechat povolit máslo a to poté smíchat s moukou a mlékem. Mělo by vzniknout pružné máslové těsto, které by se vám nemělo lepit na ruce.
Těsto se následně rozdělí na 10 – 14 stejných kousků, které doporučíme odvážit tak, aby měly opravdu stejnou hmotnost. Následně se z každého kusu těsta vyválí tenká placka, o průměru zhruba 30 centimetrů.
Těsto upečte
Vyválené těsto následně pečte v troubě. A to každou placku zvlášť. Pokud máte horkovzdušnou troubu a více plechů, ušetříte si mnoho času a práce. Trouba by měla být rozehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia a doba pečení každé placky je asi 5 – 7 minut.
Pokračujte ve čtení článku na další stránce