Hermelínová pomazánka se připravuje různými způsoby. Nyní se však můžete inspirovat velice vydatnou variací se šunkou a vejcem, která nejen že zasytí, ale také dokonale zachutná. Například chlebíčky s ní budou dokonalé!
Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu hermelínové pomazánky?
Než se pustíte do práce, obstarejte si:
- 1 hermelín (dobře vychlazený z lednice)
- 60 gramů neochuceného pomazánkového másla
- 110 gramů šunky
- 1 kus červené cibule
- 2 natvrdo vařená vejce
- 2 lžíce majonézy
- 1 snítku čerstvé petrželky
- sůl dle preferencí
- mletý pepř dle preferencí
Jak postupovat při přípravě hermelínové pomazánky?
Nejprve si nahrubo nastrouhejte do středně velké mísy hermelín. Poté k němu přidejte nahrubo strouhanou šunku, kostičky vařených vajec, jemně nasekanou čerstvou petrželku, jemně pokrájenou červenou cibuli a na závěr vložte i majonézu, pomazánkové máslo, sůl a mletý pepř dle preferencí. Všechny suroviny důkladně promíchejte, aby vám vznikla homogenní směs.
Servírování hermelínové pomazánky
Před přípravou výtečných chlebíčků nechte pomazánku chvíli chladit v lednici. Poté ji vrstvěte na čerstvé plátky veky anebo na celozrnný chlebík. Hodit se však bude pokrm i na svačinu s rohlíkem či houskou. Přejeme vám dobro chuť.
Různé variace hermelínové pomazánky
Pokud vás výše uvedená verze hermelínové pomazánky nijak nenadchla, můžete ji připravit úplně jinak. Zde je pár tipů:
- Místo pomazánkového másla použijte do pomazánky klidně jen majonézu a trochu dijonské hořčice. Odlehčenou verzi pak připravíte s bílým jogurtem.
- Milovníci sýrů zase ocení variaci s hermelínem a nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Vybírat můžete třeba z goudy, čedaru nebo klasického eidamu.
- Pro pikantnější chuť použijte do pomazánky také trochu chilli koření anebo mleté pálivé papriky. Ostatně hodit se bude i lisovaný česnek.