Hermelínová pomazánka se šunkou učiní z vašich chlebíčků skvost

Hermelínová pomazánka se připravuje různými způsoby. Nyní se však můžete inspirovat velice vydatnou variací se šunkou a vejcem, která nejen že zasytí, ale také dokonale zachutná. Například chlebíčky s ní budou dokonalé!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu hermelínové pomazánky?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 1 hermelín (dobře vychlazený z lednice)
  • 60 gramů neochuceného pomazánkového másla
  • 110 gramů šunky
  • 1 kus červené cibule
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 snítku čerstvé petrželky
  • sůl dle preferencí
  • mletý pepř dle preferencí

Jak postupovat při přípravě hermelínové pomazánky?

Nejprve si nahrubo nastrouhejte do středně velké mísy hermelín. Poté k němu přidejte nahrubo strouhanou šunku, kostičky vařených vajec, jemně nasekanou čerstvou petrželku, jemně pokrájenou červenou cibuli a na závěr vložte i majonézu, pomazánkové máslo, sůl a mletý pepř dle preferencí. Všechny suroviny důkladně promíchejte, aby vám vznikla homogenní směs.

Servírování hermelínové pomazánky

Před přípravou výtečných chlebíčků nechte pomazánku chvíli chladit v lednici. Poté ji vrstvěte na čerstvé plátky veky anebo na celozrnný chlebík. Hodit se však bude pokrm i na svačinu s rohlíkem či houskou. Přejeme vám dobro chuť.

Různé variace hermelínové pomazánky

Pokud vás výše uvedená verze hermelínové pomazánky nijak nenadchla, můžete ji připravit úplně jinak. Zde je pár tipů:

  • Místo pomazánkového másla použijte do pomazánky klidně jen majonézu a trochu dijonské hořčice. Odlehčenou verzi pak připravíte s bílým jogurtem.
  • Milovníci sýrů zase ocení variaci s hermelínem a nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Vybírat můžete třeba z goudy, čedaru nebo klasického eidamu.
  • Pro pikantnější chuť použijte do pomazánky také trochu chilli koření anebo mleté pálivé papriky. Ostatně hodit se bude i lisovaný česnek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]