Hříšně dobré kuřecí? Vyzkoušejte zapečené kuřecí kapsy s broskví a zakysanou smetanou!

Zdá se vám kuřecí maso fádní a bez chuti? Právě vlastnosti kuřecího masa přímo vybízejí k různým experimentům a kombinování chutí. Také způsobů přípravy je nepřeberně, kuřecí maso můžete vařit, připravovat s omáčkami, grilovat nebo zapékat. Trouba a pečení hrají roli též v receptu na božsky chutné kuřecí kapsy. Neskutečná laskomina je snadná na přípravu, navíc snoubí sladkou chuť broskví a pikantního česneku.

Plněné kuřecí kapsy s broskví a česnekem

Rozříznout, naplnit, zapéct. Tenhle recept je jednoduchý a zvládne jej připravit i kuchyní nepolíbený kuchtík. Výsledek však předčí očekávání i těch nejmlsnějších jazýčků. Zapečené kuřecí kapsy zůstanou totiž po zapečení šťavnaté, chutě sladké broskve a pálivého česneku výborně doplňuje zakysaná smetana, která vnese do jídla jemnost. Co tedy budete pro přípravu tohoto chutného receptu potřebovat?

Ingredience

Připravte si zapékací nádobu, dále budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa,
  • 250 g konzervovaných broskví,
  • 150 g tvrdého sýra (eidam, gouda),
  • 2 stroužky česneku,
  • 3 lžíce zakysané smetany,
  • sůl,
  • pepř,
  • olej.

Příprava

Dobře omyjte kuřecí prsa, položte je na prkénko a každý kus po celé délce rozřízněte, aby vznikla kapsa.

Broskve nakrájejte na poloviny nebo na plátky, proložte jimi celou kapsu.

Nastrouhejte tvrdý sýr najemno. Vložte sýr do misky, přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Prolisujte oloupaný česnek a přidejte do misky. Osolte a opepřete. Směs zamíchejte. Potřete směsí broskve uvnitř kapsy z kuřecího masa.

Po naplnění uzavřete kapsu a zajistěte pomocí párátka, aby náplň při pečení nevytekla.

Osolte a opepřete kapsy z vnějšku.

Připravte si zapékací skleněnou misku nebo pekáček, dobře vymažte olejem. Naplňte dno nádoby kuřecími kapsami, pokládejte je tak, aby zůstala párátka s uzavřenou kapsou směrem vzhůru. Můžete ještě posypat zbytkem sýra, případně přidat dle chuti a uvážení jiné vhodné koření na kuřecí maso.

Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 40 minut, případně můžete podlévat výpekem, aby se kuřecí maso nespálilo.

Vhodné je servírovat se zeleninou a rýží, ale hodí se i brambory nebo bramborová kaše.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]