Hustý krém s kondenzovaným mlékem

Rádi pečete pro druhé sladké dobroty, avšak tápete s výběrem náplně do zákusku? Tento krém zdokonalí jakýkoliv váš výtvor. Připravený ho budete mít během několika málo minut. A ta jeho chuť je prostě dokonalá, přesvědčte se sami.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu hustého krému?

Obstarejte si tyto potřebné suroviny:

  • 500 gramů zakysané smetany
  • 25 mililitrů citronové šťávy
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 150 gramů kondenzovaného mléka

Všechny ingredience musí být před použitím dobře vychlazené.

Jak postupovat při přípravě hustého krému z kondenzovaného mléka?

Ve velké míse si rozšlehejte zakysanou smetanu spolu s kondenzovaným mlékem.

Mixujte asi tři až čtyři minuty na vysokou rychlost. Pak vlijte vanilkový extrakt.

Postupně přidávejte do směsi i citronovou šťávu.

A záhy budete mít svůj dokonalý krém téměř hotový.

Před použitím ho dobře vychlaďte v lednici.

Tipy na závěr: Použití krému a recept na piškot

Pokud přemýšlíte, jak co nejlépe použít právě zhotovený smetanový krém, dáme vám několik zajímavých tipů. Za prvé je možné naplnit jím trubičky z listového těsta. Ty jednoduše připravíte tak, že z vyváleného plátu vytvoříte pomocí rádla asi 2 cm široké proužky.

Následně je namotáte na kornoutky vytvořené z alobalu (dvouvrstvého). Po upečení necháte vychladnout a naplníte pomocí cukrářského sáčku lahodným krémem. Skvostná bude smetanový náplň i v piškotovém dortu. A jak jednoduše připravit chutný piškot? Připravte si na něj tyto suroviny:

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • ½ hrnku slunečnicového oleje

Utřete si vejce s cukrem do pěny. Poté přilijte olej, mléko a míchejte. Nakonec ještě přijde do těsta prosátá polohrubá mouka a kypřící prášek. Ze surovin vypracujte hladké těsto polotekuté konzistence, vlijte na plech s pečícím papírem a pečte cca 20 minut při 170 °C. Upečený korpus přepulte a potřete smetanovým krémem (po vychladnutí).