Ideální předkrm na léto: Zapečená cuketa s kuřecím masem a sýrem

Hledáte inspiraci na lehký, a přitom i chutný předkrm vhodný ke konzumaci v těchto teplých dnech? Pak vás zcela jistě potěšíme tímto receptem. Zapečená cuketa s kuřecím masem a sýrem zachutná nejen vám, ale i rodině, nebo přátelům, kteří přijdou na návštěvu.

Jaké ingredience potřebujete?

Než se pustíte do přípravy pokrmu, připravte si tyto suroviny:

  • 1 kilogram cuket
  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 1 cibuli
  • lžičku soli

Také se neobejdete bez: ½ lžičky mletého černého pepře, 3 vajec, 100 gramů hladké mouky, 50 mililitrů mléka, nebo vody, 2 stroužků česneku, 30 gramů čerstvého kopru, 150 gramů majonézy, 150 gramů tvrdého sýra (ideálně eidamu, nebo ementálu). Dál si připravte i trochu slunečnicového oleje, který budete potřebovat na smažení.

Jak postupovat při přípravě zapečených cuket s kuřecím masem a sýrem?

Cukety nejprve oloupejte a pak pokrájejte na centimetr silná kolečka. Následně pomocí lžičky vykrojte z cuketových plátků dužinu. Tu zmixujte a umístěte do mísy. Na řasu přichází kuřecí maso, to mlýnkem na maso pomelte, nebo jej také můžete umixovat.

Přidejte k cuketovému pyré. Ke směsi vsypte i nadrobno pokrájenou cibuli. Na závěr ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte vařečkou. Výslednou hmotou poté plňte vykrojená cuketová kolečka.

Fáze obalování, smažení a zapékání

Připravené cuketové plátky plněné masovou směsí následně obalte v hladké mouce a rozšlehaných vejcích s mlékem a solí. Mezitím si rozpalte na plotně pánev s trochou oleje a smažte takto obalené cuketové plátky do zlatova z obou stran. Usmažené porce vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.

K ruce si vezměte menší misku, kde smíchejte majonézu s nasekaným čerstvým koprem a lisovaným česnekem. Náplň pak navrstvěte na jednotlivá kolečka z cuket. Posypte strouhaným tvrdým sýrem a dejte do trouby zapéct na čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia.

Servírování pokrmu

Zapečené cuketové plátky podávejte například s dipem ze zakysané smetany, pažitky a česneku. Hodí se i sýrová, nebo rajčatová omáčka. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]