Žádný jiný jablečný dezert se nevyrovná tomuto: Nejlepší buchta s pečenými jablky a s pudingem

Tento dezert je přesně to, čemu se říká „nebe v hubě“. Tak lahodnou buchtu jste snad ještě nikdy nejedli. Rozhodně ji vyzkoušejte.

Tento dezert byste měli stoprocentně vyzkoušet, protože asi neexistuje žádný jiný, který by se mu vyrovnal. Je tak lahodný a slaďoučký, že nebudete moci přestat jíst. Protože chuť jablek v této buchtě je vlastně nepopsatelná. Do toho je na přípravu velmi jednoduchá, takže ji zvládne připravit naprosto každý. Tak co, vyzkoušíte ji?

Co budete potřebovat

Těsto

  • 2 vejce
  • 4 lžíce smetany
  • 400 g másla
  • 300 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 700 g mouky
  • sůl

Krém

  • 700 ml mléka
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce škrobu
  • 8 lžic cukru
  • vanilka

Náplň

  • 4 jablka
  • moučkový cukr

Je to velmi jednoduché

Nejprve si připravte jednoduché těsto. Do mísy přidejte mouku a nastrouhané máslo. Dobře promíchejte, přidejte prášek do pečiva, vejce, smetanu a cukr. Míchejte, dokud nezískáte měkké a homogenní těsto. To si poté zabalte do plastové fólie a dejte ho do lednice. Pro přípravu krému si nejprve rozšlehejte vejce pomocí mixéru. Přidejte cukr, škrob a vanilku. Dobře promíchejte, dokud nebude úplně hladký.

Fotografie: Pexels

Přidejte mléko, promíchejte a přiveďte ho k varu na mírném ohni. Míchejte, dokud vám nevznikne hustý a hladký krém. Na plech vyložený olejem dejte polovinu těsta. Rukama vytvořte okraj a vidličkou těsto propíchejte. Nyní oloupejte jablka a odstraňte z nich semínka. Nakrájejte je na tenké plátky a dejte je na plech. Navrch ještě přidejte připravený krém.

A máte skoro hotovo

Úplně nakonec přidejte ještě druhou polovinu těsta a vytvořte mřížku. Nebojte se, sice to vypadá složitě, ale ve skutečnosti na tom vůbec nic není. Koláč dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 40 minut. Poté nechte buchtu vychladnout a můžete tento dezert nakrájet a podávat. Tento dezert si zamilují všichni, dokonce i ti, kteří sladké moc nemusí. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*