Babička mi ukázala, jak připravit nejlahodnější krém do dezertů. Každý recept je díky němu tak 100x lepší

Krém

Připravit dokonalý zákusek se mnohdy zdá jako nemožné. Často ale zapomínáme na jednu věc, velký vliv na celkovou chuť má krém. Díky němu může zákusek chutnat úplně jinak.

Pro výrobu zákusků je možné využít širokou škálu druhů krému. Může se jednat o krém máslový, tvarohový nebo smetanový. Sáhnout můžeme také po krému z mascarpone, nebo k ozdobení zákusku použít šlehačku. Možnosti jsou neomezené, stačí nechat volnému vkusu volný průběh.

Ingredience potřebné na přípravu lahodného krému:

  • 170 mililitrů studené šlehačky
  • 50 gramů másla
  • 120 gramů kondenzovaného mléka
  • 50 gramů moučkového cukru

Příprava krému je jednodušší, než se zdá

Začněte přidáním moučkového cukru do studené smetany. Pomocí mixéru šlehejte směs, dokud se na povrchu smetany nezačnou objevovat bublinky. Důležité je dosáhnout hladké a nadýchané konzistence. Pokud pracujete se smetanou, šlehejte, dokud není plně nadýchaná. Nechte ji v tekutém stavu a až poté začněte s mixováním.

Tato obláčková velikonoční buchta je v naší rodině vrcholem celých svátků. Stačí 3 ingredience

Ve druhé misce pracujeme s máslem

V jiné misce vyšlehejte měkké máslo. Důkladné šlehání másla je klíčové pro dosažení vzdušné a světlé konzistence krému. Čím lépe šleháte máslo, tím bude krém bělejší a vzdušnější. Postupně přidejte kondenzované mléko do vyšlehaného másla. Používejte mixér a šlehejte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí a nevytvoří hladký krém.

Krém

Spojením všech ingrediencí vznikne dokonalý krém

Přeneste směs másla s kondenzovaným mlékem do směsi se šlehanou smetanou. Mixujte krátce, jen dokud se všechny ingredience zcela nespojí a nevznikne jednotný krém. Nyní můžete pomocí lžíce naplnit své zákusky touto lahodnou náplní nebo je pomocí cukrářského pytlíku ozdobit. Pro dokonalé zakončení můžete navrch zákusků přidat rozpuštěnou čokoládu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*