Jahodová roláda bez pečení. Takhle dobrou ji nemají ani v cukrárně

Nepečená roláda z cukrářských piškotů a smetanové náplně je řešením v případě, že vás tak trochu tlačí čas. Z takového moučníku budou nadšení všichni, kteří ochutnají. Přípravy vám nezaberou ani deset minut. Je to skutečně snadné.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu nepečené rolády?

  • 50 gramů moučkového cukru
  • 250 gramů mascarpone
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 14 cukrářských dlouhých piškotů
  • trochu mléka (na piškoty)
  • 200 gramů čerstvých jahod
  • 1 tabulku hořké čokolády

Jak postupovat při přípravě nepečené rolády?

Nejprve si v míse vyšlehejte mascarpone s moučkovým cukrem do hladkého krému. Poté přidejte dříve vyšlehanou smetanu a důkladně propojte.

Dvě třetiny náplně přeneste do cukrářského sáčku. Nyní si utrhněte kousek potravinové fólie a položte ji na pracovní plochu kuchyňské linky. Na ní následně vyskládejte cukrářské piškoty namočené v mléku. Udělejte dvě řady vedle sebe po sedmi kusech.

Kompletace nepečené rolády a její tuhnutí v lednici

V další fázi naneste smetanový krém na cukrářské piškoty a důkladně rozetřete po celé ploše.

Posléze omyjte čerstvé jahody, očistěte je od stopek, překrojte na půlky a vyskládejte do řady na náplň.

Nakonec vše pečlivě zatočte pomocí fólie do rolády a dejte dezert tuhnout do lednice na dvě hodiny.

Po uplynutí doby vyjměte roládu z chladničky, odstraňte potravinovou fólii a začněte se zdobením. Zbývajícím krémem potřete povrch moučníku a přesypte nahrubo strouhanou hořkou čokoládou.

Servírování nepečené rolády + tipy na závěr

Hotovou nepečenou roládu podávejte pokrájenou na stejně široké plátky například s šálkem kvalitního espressa, s cappuccinem, s latté anebo třeba s ovocným čajem. Přejeme vám dobré chutnání. A v neposlední řadě kromě jahod můžete k plnění použít jakékoliv jiné preferované ovoce. Hodit se budou třeba meruňky, banány, broskve, borůvky, maliny a podobně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]