Jak připravit ten nejlahodnější jablečný kompot: Kouzlo tkví v jedné lžičce této ingredience

Není nic lepšího, než si v zimním a chladném období jenom tak sednou, zabalit se do deky, pustit si oblíbený seriál a dát si k němu chutný kompot, jež vám doplní vitamíny. 

Teplé období je krásné už je proto, že všechno kvete nebo dozrává a vy si tak můžete krom sluníčka užívat i chuť čerstvého ovoce, které nikde v obchodech neseženete. Jenomže potom přijde zima a ta už tak veselá, bohužel, není. Ano, sníh je sice krásný, ale kvůli nedostatku sluníčka a čerstvého ovoce či zeleniny je pro člověka těžší mít dostatek vitamínů a živin. S tím vám ovšem může pomoci tento chutný jablečný kompot, který navíc chutná dokonale.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Jablka – 2 000 g
  • Šťáva z citronu – z poloviny citronu
  • Cukr krystal – 1 lžíce
  • Čistá voda – dle potřeby

Nachystejte si zavařovací sklenice a ujistěte se, že jsou dokonale vyčištěny a nenacházejí se na nich žádné nečistoty. Jablka důkladně omyjte a nakrájejte je na kostičky, samozřejmě je i zbavte jadřinců a stopek. Nechejte na nich slupku a po nakrájení je zakapejte šťávou z citronu. Naskládejte je do sklenic až po vrchol a nasypejte na ně lžíci cukru.

Dolijte je čistou vodou a pevně sklenice uzavřete víčkem. Všechny sklenice následně protřepejte, aby se cukr rozpustil a dejte je do hrnce, na jehož dno jste naskládali utěrky. Ty zabrání tomu, aby sklenice praskly během procesu vaření. Nalijte do hrnce vodu, která by měla dosahovat do poloviny výšky zavařovacích sklenic.

Dejte hrnec na sporák a na mírném ohni přiveďte vodu v něm k varu, poté vařte sklenice i s jejich obsahem dalších 15 minut. Po vypnutí ohně nechejte sklenice ještě dvě až tři hodiny v hrnci. Poté je vytáhněte, zavíčkujte je a dejte je dnem vzhůru, zakryjte je utěrkami a nechejte je vychladnout. Poté je skladujte na temném a chladném místě, jako je sklep. Hotový kompot využijete jistě i na dezerty či palačinky. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*