Zmrazení jahod na zimu: Nejjednodušší a nejchutnější recept. I po 2 letech chutnají jako čerstvé

jahody k zamrazení

Není ničím neobvyklé, že se vám na zahradě najednou urodí velké množství jahod. Problémem často je jejich zpracování. Ideálním řešením je některé z nich zmrazit a schovat si je tak na zimní měsíce.

I přesto, že se na první pohled může zdát proces zmražení jahod zdlouhavý a náročný, výsledek stojí za to. Právě v zimě totiž často na jahody dostaneme chuť a ty, které zakoupíme v obchodě, nikdy nenahradí chuť našich domácích. Proto není nic jednoduššího, než mít v mrazáku připravených pár krabiček tohoto chutného pokrmu, který potěší nejen nás a naše děti, ale rozhodně ohromí i nečekanou návštěvu.

Jahody jsou plné vitamínů, které se v létě rozhodně hodí

Vitamíny, které jsou v jahodách obsaženy, je zapotřebí správně uchovat. Pokud bychom nasbírané jahody pouze umístili do mrazáku, může se stát, že ztratí nejen svoji jedinečnou chuť, ale také obsažené látky. Mnohem lepší je si jahody zamrazit ve speciální jahodové směsi. Na její přípravu ale není potřeba nic neobvyklého, vystačíme si s jahodami a cukrem.

jahody mísa mixování

Abychom měli jistotu, že náš pokrm bude opravdu chutný, je zapotřebí jednotlivé jahody nejprve pořádně opláchnout pod tekoucí vodou. Poté je necháme okapat v sítku, abychom je zbavili přebytečné vody, která není potřeba. Každou jahodu následně zbavíme zelené stopky, v ideálním případě i vnitřní části, která není určena ke konzumaci.

Želírovaný koláč s jahodami podle doporučení mé babičky: Recept ze 60. let – je z kefíru a nepřidává se do něj žádné máslo

jahody na zamrazení

Jahody nejprve přebereme, poté připravíme sirup

Nejkrásnější a největší jahody umístíme do misek, které budeme následně zamrazovat. Ty, které se nám nezdají dokonalé, může se jednat například o jahody nezralé nebo naopak přezrálé, dáme do vedlejší mísy a použijeme na výrobu sirupu. Na jeho přípravu nám postačí mixér, kterým jahody vyšleháme do hladké směsi, konzistenčně podobné sirupu.

Tento jahodový koláč dostane všechny vaše návštěvy do kolen! Příprava je snadná

jahody krabičky

Do vyšlehaných jahod ještě přimícháme cukr a to podle naší vlastní chuti. Směs mícháme do té doby, dokud není veškerý cukr rozpuštěn. Jakmile máme hotovo, tímto sirupem zaléváme jednotlivé misky s jahodami až po okraj. Připravené nádoby následně jednoduše umístíme do mrazáku, a jakmile v zimě dostaneme chuť na čerstvé jahody, vyndáme a ihned konzumujeme.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*