Pelmeně patří mezi pokrmy, které se v domácnostech vaří méně častěji oproti ostatním jídlům. Díky tomuto senzačnímu receptu si však zaručeně najdou místo ve vašem jídelníčku.
Plněné knedlíky uzeným masem se zelím patří mezi tradiční domácí recepty. Když však chcete zkusit nějakou obměnu tohoto pokrmu, musíte se někdy více zamyslet. Někdy se však může stát, že se vám nic jiného vymyslet nepodaří, a tak raději uděláte něco úplně jiného. Díky tomuto receptu můžete zkusit například pelmeně, které některým mohou plněné knedlíky připomínat.
Co budete potřebovat
- 300 g mletého masa
- 1 ks cibule
- 0,5 čajové lžičky soli
- 200 g mouky
- litr studené vody
Přípravu zvládnete jednoduše
Uvařit lahodné pelmeně není nic extra složitého na přípravu. Recept obsahuje jen pár ingrediencí, které potřebují minimální zpracování. Jako první si nakrájejte cibuli na větší kousky. Poté si vezměte dostatečně velkou misku a pomocí mlýnku na maso do ní cibuli namelte. K této cibulové kaši následně můžete přidat mleté maso, sůl a vše poté důkladně promíchejte.
Obalte kuličky v mouce
Vezměte si nějaký větší plochý talíř a nasypejte na něj mouku. Dále použijte také druhou větší misku, do které nalijte studenou vodu. Ze směsi mletého masa vytvarujte kuličky, které následně dejte do misky s vodou. Poté jednotlivé kuličky z vody vyndejte a vyválejte je v mouce tak, aby byly celé pokryté. Jakmile všechny kuličky obalíte v mouce, můžete je uvařit.
Všechny kuličky uvařte
K uvaření vám bude stačit nějaký větší hrnec, aby se vám do něj všechny kuličky vešly. Hrnec naplňte vodou a dejte jej na sporák. Vodu v hrnci přiveďte k varu a poté do ní vložte všechny kuličky. Ve vroucí vodě vařte tyto knedlíčky přibližně 5 minut a následně je postupně vyndejte. Jakmile máte všechny knedlíčky uvařené, tak máte hotovo a můžete servírovat. Tento jednoduchý pokrm se jistě velmi brzy stane ve vaší domácnosti populární.
Napište komentář